Välkommen till ett tryggt besök.

Trettondagskonsert med bal

Inställd

Inställd

Trettondagskonsert med bal

Endast det bästa är gott nog.

En del av Göteborgs 400-årsjubileum.

Upplev en oförglömlig trettondagsafton, till brädden fylld av fantastisk musik och smakfull mat och dryck. Vinterkvällens skräddarsydda konsert är en magnifik hyllning till vår 400-årsjubilerande stad. Den humoristiska Duratrion – musikalartisterna Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl – guidar genom den göteborgska festen. De tre står även för sången, tillsammans med sopranen Kerstin Avemo och musikalartisterna Karin Mårtensson Ghods, Åsa Sjöblom och Micaela Sjöstedt.

Efter konserten förvandlas Stora scenen till en balsal. Där bjuder först GöteborgsOperans Wienerkapell upp till dans, och lämnar sedan över taktpinnen till Stardust Big Swing Band med gästartister. I dansens virvlar syns frackar, smo­kingar, hellånga sidenklänningar, svarta fodral och kiltar – klä dig i det du tycker är vackert!

Du väljer själv om du vill toppa kvällen med någonting gott, före eller efter konserten. Restaurangen, Operabaren och caféerna har olika menyer. De flesta matalternativen måste förbokas, och vi rekommenderar dig att göra det i god tid.

Meny

À la carte-restaurang – 995 kr

Amuse
Jordärtskocka, med rökt smetana och löjrom

Förrätt
Kungskrabba med picklad fänkål, forellrom, sojaemulsion, vattenkrasse och grönt havssmör 

Varmrätt
Hällsotad hjortrygg med västerbottenkrokett, rostad pumpapuré, citronpicklad pumpa, syrad silverlök och svampsky

Dessert
Vispad hallonbavaroise med choklad- och kolaganache, fryst hallonmousse, åkerbärskräm och mandelflarn

Operabarbuffé – 695 kr

Förrätt
Murkelsoppa med krispigt Isterband

Buffé

  • Blini med löjrom, gräddfil och rödlök
  • Grillad flankstek med pepparbearnaise
  • Operans lyxiga skaldjursbakelse toppad med rökt forellrom
  • Asiatisk laxsida med sojaemulsion och picklad fänkål
  • Hällsotad hjortrygg med pumpakräm och citronpicklad pumpa
  • Trippel lökpaj med cheddarostkräm
  • Västerbottenskroketter
  • Caesarsallad med krutonger
  • Krämig potatissallad
  • Tomat- och fetaostsallad
  • Kuvertbröd med smör, och ost

Dessert
Mini crème brûlée
Vispad hallonbavaroise

Kvällsmeny Trettondagsafton

  • Blomkåls- och tryffelsoppa med smörstekt skogssvamp och örtsallad, 249 kr
  • Chark- och osttallrik med oliver och bröd, 249 kr
  • Operans räksmörgås på danskt ekologiskt rågbröd med pepparrotsmajonnäs, 219 kr
  • Bookmaker på smörstekt bröd med dijoncrème, äggula och pepparrot, serveras med pommes frites, 269 kr

BOKA BORD HÄR

I samband med Trettondagskonsert med bal erbjuds också danskurser där du kan lära dig grunderna (eller bättra på dina kunskaper) i foxtrot och vals.

Håll utkik på denna sida för uppdaterad information om menyer och danskurser.

Spelplan

januari 2021

Tis 5/1
19:00
Stora scenen 
Bara en föreställning
Inställd

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen