Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

”Hängiven danskväll” (SvD)

Virus/Love

Smittsam dans.

Både ”Naharin’s virus” och ”Love” innehåller talad text. Att förstå texten är inte nödvändigt för att kunna ta till sig verken fullt ut. Därför textas de inte på textmaskin.

”Hängiven danskväll”Svenska Dagbladet
”Magnifik dans”Borås Tidning
”Dansarna verkar stortrivas”Göteborgs-Posten
”Naglar fast publiken”Aftonbladet

Naharin’s virus

Dansverk av Ohad Naharin

Naharin’s virus, trailer

Ohad Naharin är en av världens mest eftertraktade koreografer, en ikon i dansvärlden och utformare av den populära rörelsemetoden gaga som används av både dansare och icke-dansare.

Dansverket "Naharin’s virus" är inspirerat av pjäsen "Publikförolämpning" av 2019 års Nobelpristagare i litteratur, Peter Handke. Pjäsen ifrågasätter hela idén med teater och till och med publiken blir utskälld. Så även i "Naharin's virus", men här är utskällningarna inbäddade i virtuos dans och stämningsmättad musik: klassisk, arabisk och techno.

Katrín Hall, konstnärlig chef GöteborgsOperans Danskompani: ”Ohad Naharins verk är alltid mångfasetterade, aldrig entydiga. ’Naharin’s virus’ skapar ett vakuum och injicerar rörelse.” 

Göteborgs­Operans Danskompani är det första kompaniet, förutom Batsheva (där Ohad Naharin var konstnärlig ledare 1990-2018) som får lov att sätta upp verket. Det blir GöteborgsOperans tredje samarbete med koreografen, efter hyllade Max och Decadance Gothenburg.

Observera att ”Naharin’s virus” inte textas på svenska (eller engelska). Detta eftersom vi inte behöver förstå texten för att kunna ta till oss verket fullt ut. 

Repetitioner av Naharin’s Virus
 

Love

Nytt dansverk av Roni Haver & Guy Weizman

Vild estetik och stark fysisk närvaro är några av ingredienserna i kvällens andra verk, "Love".

Guy Weizman och Roni Haver

Fantastisk älskare, perfekt förälder, underhållande vän, förstående själsfrände. Och attraktiv. Är det möjligt att få allt i en och samma person? ”Love” är ett porträtt av kärlek i millenniegenerationens tid präglad av ändlösa val och rädsla för att missa något. En hetsig jakt på kärlek som motgift mot ensamheten i en värld där yta är allt.

Koreografduon Guy Weizman och Roni Haver har hämtat inspiration från den erotiska klassikern ”Venus i päls”, skriven 1870 av Leopold von Sacher-Masoch vars namn levt vidare i beteckningen masochism – lusten till underkastelse.

Roni Haver och Guy Weizman (”Årets regissör” i Nederländerna 2018) har tidigare dansat i Ohad Naharins kompani Batsheva. I dag driver de danskompaniet Club Guy & Roni, ur vilket ett antal dansare medverkar i föreställningen.

Musiken är skapad av Slagwerk Den Haag och Asko/Schönberg-ensemblen, som medverkar live på scenen.

”Love” är en samproduktion med Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag och Asko|Schönberg-ensemblen. Turné i Nederländerna följer efter spelperioden i Göteborg.

Öppen repetition av Love
Repetitioner av Love

Introduktioner


Verbal introduktion

Alla dansföreställningar (förutom premiärer och gästspel) föregås av en verbal introduktion. Välkommen att lyssna och få en större inblick i koreografens process och inspiration, samarbete med konstnärliga team och dansare, med mera. 

Introduktionerna startar 1 timme före föreställningen och pågår ca 20 minuter. De hålls på svenska och äger rum på Lilla Scen.

Fri entré med biljett till föreställningen. Begränsat antal platser.

Fysisk introduktion

GöteborgsOperans Danskompani erbjuder fysiska introduktioner för alla som är intresserade av en fördjupad inblick i våra föreställningar. Fysiska introduktioner leds av dansare från kompaniet och hålls på engelska. Vid denna föreställning är den fysiska introduktionen kopplad till Guy Weizmans och Roni Havers verk "Love".

En fysisk introduktion är 45 minuter lång och kan ses som en upptäcktsfärd där du får möjlighet att uppleva olika koreografiska metoder, rörelseprinciper och konstnärliga former. Det egna deltagandet öppnar för en annorlunda inblick i och kontakt med föreställningen.

Vi välkomnar all intresserad publik att delta. Inga förkunskaper krävs. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

Fri entré med biljett, begränsat antal platser (Max 60 personer/tillfälle). 

Datum och instruktörer:

Boka din biljett till fysisk introduktion här 

Eftersnack söndag 27 oktober

Direkt efter föreställningen den 27:e oktober blir det eftersnack med dansarna och Katrín Hall, konstnärlig chef GöteborgsOperans Danskompani. Du får möjlighet att ställa frågor om föreställningen och dela dina tankar och intryck av dansverken. Så boka detta datum om du vill komma verket och dansarna närmare!  Moderator: Anna Karlander.  Stora scenen.

8 föreställningar t.o.m. 14 november.

#GOvirus, #GOlove

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen