Sverigepremiär/ Världspremiär 11 okt 2019
Köp biljett

Virus/Love

Smittsam dans. ”Virus/Love” är en danskväll på högspänning. Vad är verkligt? Vad är på låtsas? Och spelar det egentligen någon roll?

Dansverk av Ohad Naharin & Roni Haver/Guy Weizman

Naharin’s virus

Dansverk av Ohad Naharin

Ett filmklipp ur Naharin’s Virus framfört av Batsheva Dance Company i Chaillot 2015.

Video director Tommy Pascal / Video production, Bel Air Media

Dansverket "Naharin’s virus" bygger på Peter Handkes anti-pjäs ”Publikförolämpning”, som ifrågasätter hela idén med teater och där till och med publiken blir utskälld. Allt vackert inbäddat i virtuos dans och stämningsmättad musik: klassisk, arabisk och techno. Göteborgs­Operans Danskompani är det första kompaniet, förutom Batsheva (där Ohad Naharin var konstnärlig ledare 1990-2018) som får lov att sätta upp verket. Det blir GöteborgsOperans tredje samarbete med koreografen, efter hyllade Max och Decadance Gothenburg.

I ”Naharin’s virus” förekommer talad text på flera språk. Vissa delar textas på svenska.

Öppen repetition, Naharin’s Virus
Onsdag 2 oktober, kl 18.30
Stora scenen

Öppen repetition av ”Naharin’s Virus”, ett av danskvällens två verk.

Fri entré med biljett, begränsat antal platser.

Boka din biljett till öppen repetition

Love

Dansverk av Roni Haver/Guy Weizman

Vild estetik och stark fysisk närvaro är några av ingredienserna i kvällens andra verk, "Love", som också hämtat inspiration från Peter Handke. Denna gång hans och Wim Wenders film ”De vackra dagarna i Aranjuez”, som porträtterar kvinnors och mäns olika visioner av kärlek.

Fantastisk älskare, perfekt förälder, underhållande vän, förstående själsfrände. Och attraktiv. Är det möjligt att få allt i en och samma person? ”Love” är ett porträtt av kärlek i millenniegenerationens tid präglad av ändlösa val och rädsla för att missa något. En hetsig jakt på kärlek som motgift mot ensamheten i en värld där yta är allt, och där allt har ett pris. Roni Haver och Guy Weizman (”Årets regissör” i Nederländerna 2018) har tidigare dansat i Ohad Naharins kompani Batsheva. I dag driver de danskompaniet Club Guy & Roni, ur vilket ett antal dansare medverkar i föreställningen.

”Love” är en samproduktion med Club Guy & Roni. Turné i Nederländerna följer efter spelperioden i Göteborg.

Fånga magin. Innan den försvinner.
Säkra säsongens upplevelser. 

Köp abonnemanget Ditt val senast 31/8 så får du 20 % rabatt. 

Säsongen 2019/2020 blir någonting alldeles extra: Storslagna operafavoriter som Valkyrian, La bohème, Tosca och Carmen. Älskade musikalen Oliver! i ny, gatusmart tappning. Andlös dans av cirkusmästaren Yoann Bourgeois och ikonen Ohad Naharin. Och mycket, mycket mer. 

Upplev opera, dans, musikal och konsert när det är som allra, allra bäst. När du vill och med vem du vill.

Med Ditt val väljer du själv vad du vill se, när du vill se det och hur ofta du vill besöka oss. Pussla ihop Ditt val av minst tre föreställningar – gärna fler – på opera.se. Köp senast 31 augusti så får du 20 % rabatt!

Virus/Love ingår i följande abonnemang: Premiär, Veckodagsabonnemang, Ditt val.

Läs mer om våra abonnemang

Introduktioner


Ordinarie introduktion

Lilla scenen, en timme före varje föreställning (utom premiären)

Ta chansen att lära känna föreställningen och få en djupare inblick i koreografens tankar och inspiration till verket. Introduktionerna är populära, så kom i god tid. De äger rum på Lilla scenen en timme före föreställning (dock inte på premiärer). Introduktionen kostar inget extra; biljetten gäller som inträde. Introduktionen varar cirka 20 minuter.

Fri entré, begränsat antal platser.

Fysiska introduktioner

Lär känna föreställningen och få en inblick i dansens språk! I våra fysiska introduktioner får du en bättre förståelse för den föreställning som du har köpt biljett till. En fysisk introduktion gör koreografens dansverk mer intressant genom att visa exempel på rörelsemönster som du sedan kommer att känna igen. Vid denna föreställning är den fysiska introduktionen kopplad till Guy och Ronis verk "Love".

GöteborgsOperans Danskompanis fysiska introduktioner är till för dig som är intresserad av att få ett rikare utbyte av danskompaniets föreställningar. Den fysiska introduktionen bygger på publikdeltagande. Bekväma kläder och skor rekommenderas men är inte nödvändigt.

En fysisk introduktion kan ses som en upptäcktsfärd där du får möjlighet att uppleva olika koreografiska metoder, rörelseprinciper och konstnärliga former. Det ger dig en djupare och mer personlig förståelse för och kontakt med verket. I en fysisk introduktion bjuds deltagarna in att prova och delta i fysiska (istället för bara visuella) uttrycksformer. Introduktionerna leds av dansare i GöteborgsOperans Danskompani.

Fri entré med biljett, begränsat antal platser (Max 60 personer/tillfälle). 

Datum:
15/10 - 17.45–18.30
27/10 - 16.45–17.30
2/11 - 16.45–17.30
14/11 - 17.45–18.30

Boka din biljett till fysisk introduction här 

8 föreställningar t.o.m. 14 november.

#GOvirus, #GOlove

Spelplan

oktober 2019

fre 11/10
19:00
Stora scenen 
Premiär
Tis 15/10
19:00
Stora scenen 
Pensionärspris gäller
tors 24/10
19:00
Stora scenen 
sön 27/10
18:00
Stora scenen 
Tis 29/10
19:00
Stora scenen 
Pensionärspris gäller

november 2019

lör 2/11
18:00
Stora scenen 
sön 10/11
18:00
Stora scenen 
tors 14/11
19:00
Stora scenen 
Sista föreställning

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen