Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Vocal postcards

Lilla scenen 8 maj kl.18.00 & 20.00
 • Konsert
 • 8 maj 2019, Lilla scenen.
 • Medverkande

  Team

  Kompositör
  Trevor Grahl med flera
  Körledare/dirigent
  Bo Wannefors
  Regissör/instuderare
  Tina Glenvik
  Körledare Aten
  Vasoula Delli
  Ljud
  Gavin Murphy
  Ljus
  Johan Hebbe
  Teknik streaming
  Peter Götzlinger
  Teknik streaming
  Thomas Johansson
  Teknik streaming
  Dan Offerlind
  Network Music Specialist
  Rebekah Wilson

  Ensemble

  Live på scen
  GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör
  Livestreamas från Aten
  Greek National Opera Intercultural Choir

  Musiker

  Fiol
  Erika Risinger
  Slagverk
  Michael Andersson
  Klaviatur
  Jakob Norin
  Kontrabas
  Kenneth Örtendahl
  Harpa
  Patrizia Carciani Kvensler

Slutsålt

Vocal postcards

En scenisk konsert som ges samtidigt i Göteborg och Aten!

Lilla scenen 8 maj kl. 18.00 och 20.00

En inspelning av föreställningen

GöteborgsOperans och Svenska Röda korsets internationella kör (live) och Greek National Opera Intercultural Choir (livestreamas från Aten) sjunger tillsammans.

”GOT-ATH Vocal postcards”, är en scenisk konsert som ges samtidigt i Göteborg och Aten. På GöteborgsOperan sjunger den internationella kören live, medan dess grekiska motsvarighet livestreamas när de samtidigt uppträder i Aten. GöteborgsOperan och Greek National Opera har varsin kör vars medlemmar kommer från hela världen. De bär på olika erfarenheter, talar olika språk och delar viljan att sjunga och skapa tillsammans.

Tänk tillbaka på en resa. Vart har du varit på väg? Varför? Vilka rädslor har du gått igenom och vilka förväntningar har du haft? Att rymma hemifrån som barn, åka och handla, bli förflyttad, flytta, flyga för första gången, fly från något, att lära dig cykla.  Kanske vill du dela något du inte vill glömma från den resan, en maträtt, en sång, en händelse. Kanske är det en resa från ditt förflutna, kanske något som hänt nyligen, eller så är det en önskan, en inre resa, något som känns som ditt.  

Traditionella sånger från olika länder blandas med tre nykomponerade sånger av tonsättaren Trevor Grahl. De nya sångerna är influerade av körmedlemmarnas personliga berättelser och erfarenheter som de delat med varandra genom att skicka sina minnen till varandra på vykort. Utdrag ur dessa kommer även att läsas upp för publiken. Med konserten vill de båda operahusen lyfta röster och berättelser som i relation till varandra kan ge ett bredare perspektiv kring frågor om identitet, flykt och sociala och politiska sammanhang. och upplevelsen att alltid längta efter något eller någon som det är omöjligt att återvända till. 

Idéen är sprungen ur nyfikenhet. Vilka historier bär vi på? Hur liknar din historia min? Hur skiljer den sig? Hur kan vi genom våra historier förstå mer om varandra och världen? Och hur kan en sång som är influerad av dessa historier, musikaliska traditioner och kulturer låta? 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen