Wagner, Elgar & Mendelssohn

29 september 2019, kl. 18.00
Köp biljett

Wagner, Elgar & Mendelssohn

Körsymfoni & musik till havs

                      Sjungs på originalspråken med svensk och engelsk översättning på textmaskin.

Die Nacht ist vergangen, ur Lobgesang

I höstens stora orkesterkonsert vänder vi blickarna mot havet. Orkestern öppnar i full stormstyrka med ouvertyren till Richard Wagners opera ”Den flygande holländaren”. 

Mezzosopranen Matilda Paulsson ger röst åt dikterna i Edward Elgars sångcykel ”Sea pictures”, havsbilder för sång och orkester. Cykeln är baserad på fem dikter av lika många poeter, alla med sitt eget perspektiv på havet. Nattliga vågskvalp mot stranden, hotande stormar, lockande djup, trygga hamnar, fantasieggande skönhet och det ständigt ouppnåeliga, otämjbara. 

Efter paus är det dags för Mendelssohns jublande symfoni nr.2 ”Lobgesang” (Lovsång), en mäktig och glädjesmittande körsymfoni med solisterna Karin Andersson, Matilda Paulsson, Tomas Lind, GöteborgsOperans Kör och Orkester. Verket komponerades till 400-årsminnet av uppfinnandet av boktryckarkonsten och är en hyllning till upplysningen, med texter hämtade ur Bibeln. Numreringen till trots är Lobgesang tonsättarens fjärde (och näst sista) symfoni.   

Konserten leds av den italienske dirigenten Giordano Bellincampi, Music Director för Auckland-filharmonin och med bland annat körverk som specialitet. 


Spelplan

september 2019

sön 29/9
18:00

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen