Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer
Sista speldatum för denna uppsättning har passerats.

Klicka här för att se säsongens aktuella produktioner.

Wagner, Elgar & Mendelssohn

29 september 2019, kl. 18.00

Wagner, Elgar & Mendelssohn

Körsymfoni & musik till havs

                      Sjungs på originalspråken med svensk och engelsk översättning på textmaskin.

Die Nacht ist vergangen, ur Lobgesang

I höstens stora orkesterkonsert vänder vi blickarna mot havet. Orkestern öppnar i full stormstyrka med ouvertyren till Richard Wagners opera ”Den flygande holländaren”. 

Mezzosopranen Matilda Paulsson ger röst åt dikterna i Edward Elgars sångcykel ”Sea pictures”, havsbilder för sång och orkester. Cykeln är baserad på fem dikter av lika många poeter, alla med sitt eget perspektiv på havet. Nattliga vågskvalp mot stranden, hotande stormar, lockande djup, trygga hamnar, fantasieggande skönhet och det ständigt ouppnåeliga, otämjbara. 

Efter paus är det dags för Felix Mendelssohns jublande symfoni nr.2 ”Lobgesang” (Lovsång), en mäktig och glädjesmittande körsymfoni med solisterna Karin Andersson, Matilda Paulsson, Tomas Lind, GöteborgsOperans Kör och Orkester. Verket komponerades till 400-årsminnet av uppfinnandet av boktryckarkonsten och är en hyllning till upplysningen, med texter hämtade ur Bibeln. Numreringen till trots är Lobgesang tonsättarens fjärde (och näst sista) symfoni.   

Konserten leds av den italienske dirigenten Giordano Bellincampi, Music Director för Auckland-filharmonin och med bland annat körverk som specialitet. 

Uteblivna programblad

På grund av utebliven leverans från tryckeriet fanns det inga programblad vid konserttillfället. Vi beklagar detta. Vi har lagt upp programbladet som en pdf här nedan:

Klicka här för att läsa programbladet.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen