Du visar en arkiverad produktion från GöteborgsOperan.

Lämna arkivet

Zvea

Zvea

Det är en februarikväll 1986 på ett stadshotell någonstans i Sverige. Hotellet skall läggas ner. Servitrisen Zvea gör i ordning matsalen för de gäster som - förhoppningsvis - skall komma. De för kvällen särskilt inhyrda musikerna stämmer sina instrument. I väntan på gästerna börjar Zvea berätta om sitt liv, om hotellet där hon arbetat i 50 år och om de människor hon mött och som på något sätt haft inverkan på henne och hennes liv. Berättelsen beledsagas av sång och musik från 20-talet fram till våra dagar, där en rad sånger blivit kända genom artister som Ulla Billquist, Zarah Leander, Anita Lindblom, Beatles. Den historiska orienteringen i föreställningen förstärks av autentiska radioutsändningar och citat ur svenska filmer.

Dramatikern, regissören, musikern och skådespelaren Rikard Bergqvist har skrivit denna musikteaterföreställning speciellt för GöteborgsOperan.

Liksom de två senaste årens Artisten & Pianisten och Edith Piaf - livet och kärleken görs Zvea - sånger från ett svunnet sekel i samarbete med Bygdegårdarnas Riksförbund i Västra Götalandsregionen. Under våren kommer föreställningen att besöka ett stort antal bygdegårdar runt om i länet.

I rollen som Zvea ser vi sångerskan och skådespelerskan Ingahlill Wagelin. På scen medverkar också musikerna Per Larsson och Richard Rolf. Rikard Bergqvist svarar själv för regin, scenograf är Thomas Sjöstedt och ljussättare Björn Nilsson.

Om du vill ha mer information om vår regionala verksamhet och turnéläggning, kontakta Niklas Fahlén, niklas.fahlen@opera.se telefon 0500-44 34 15


Team

Manus och regi
Rikard Bergqvist

Scenografi & kostym
Thomas Sjöstedt

Ljusdesign
Björn Nilsson

Information

  • Genre: Musikal
  • Säsong: 2002/2003
  • Första föreställning: 27 Mar 2003
  • Sista föreställning: 29 Apr 2003
  • Plats:
  • Längd: ca 2 timmar inkl paus
  • Info:På turné i regionen

Affisch

Affisch