Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

HemmaOperan

HemmaOperan

Välkommen till HemmaOperan. Underhållning, tröst och digitala föreställningar från GöteborgsOperan. Opera, dans, musikal och konsert hemma hos dig.

Föreställningar
På, bakom, under och över scenen
Inspelade samtal och poddar

Livet är oftast bättre live. Men nu – när de allra flesta av oss håller oss inomhus mer än vanligt, och GöteborgsOperan tillfälligt stängt dörrarna till salongen – är digitala upplevelser enastående ersättare. När du inte kan ta dig till oss kommer vi hem till dig. 

Ingmar Jernberg

Opera, dans, musikal och konsert är sannerligen upplevelser som kan både underhålla och trösta, få tiden att gå fortare och väntan att kännas mindre lång. 

Här samlar vi länkar till vårt digitala hus: popup-underhållningen Bakom kulisserna, poddar, trailers och föreställningar från GöteborgsOperans tidigare säsonger. Vi uppdaterar sidan med mer material allt eftersom, så kika gärna in då och då. 

Varning för falska Facebook-event

För tillfället delas falska länkar till GöteborgsOperans inställda föreställningar på Facebook av tredje part. Vi vill uppmärksamma er på att inte klicka på så kallade ”event” med länkar till ”live-streaming” – om de inte kommer från oss. 

Du som nyfiken på våra digitala föreställningar och filmklipp är varmt välkommen att besöka denna sida samt våra två Facebook-sidor GöteborgsOperan och GöteborgsOperans Danskompani

Ta hand om er!

GöteborgsOperan

Föreställningar


Utvalda uppsättningar från våra tidigare säsonger – och nyinspelade föreställningar. Fler titlar läggs till allt eftersom.

Till föreställningarna

Säsongsglimtar 2020/2021 – filmiska glimtar ur den kommande säsongen. Titta här

Digital familjefoajé - där barn och unga kan dansa, sjunga, lyssna, pyssla och lära sig mer om alla konstformer som finns på GöteborgsOperan. Titta här

På, bakom, under och över scenen

Bakom kulisserna-vlogg, repetitionsklipp, teasers och filmklipp från tidigare uppsättningar, dansarporträtt och läsning för dig som är nyfiken på allt som händer på GöteborgsOperan. 

Inspelade samtal och poddar

I samband med premiärer arrangeras öppna samtal och seminarier på Lilla scenen. Här berättar konstnärligt team och solister/dansare om sitt arbete. Ofta bjuds dessutom en extern gäst in för att ge en särskild synvinkel på verket. Det kan vara allt från språkprofessorer, frälsningssoldater eller konstvetare till sångare eller dansare som har gjort de aktuella rollerna tidigare under sin karriär.

Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen