Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

HemmaOperan

HemmaOperan

Välkommen till HemmaOperan. Underhållning, tröst och digitala föreställningar från GöteborgsOperan. Opera, dans, musikal och konsert hemma hos dig.

Föreställningar
På, bakom, under och över scenen
Inspelade samtal och poddar

Föreställningar

Utvalda uppsättningar från våra tidigare säsonger – och nyinspelade föreställningar. Fler titlar läggs till allt eftersom.

Till föreställningarna

Kammarkonsert: Svit för blåsare av Richard Strauss

Under ledning av dirigenten Sergej Bolkhovets samlas 13 av blåsarna i GöteborgsOperans Orkester för en kammarkonsert med Richard Strauss senromantiska ungdomsverk Svit i B-dur (op. 4).
Premiär lördag 12 september kl. 12.30
Kan ses t.o.m. 25 september. Titta här

Beethoven 250 år

Den 24–27 september hyllar GöteborgsOperan och Göteborgs Symfoniker giganten Ludwig van Beethoven med flera digitala konserter.

Den digitala Beethoven-helgen ersätter den gemensamma mastodontsatsningen
Beethoven-maraton, som skjutits på framtiden.

26 september, kl 18.00 - direktsändning
Much ado about Beethoven
 

Katarina Karnéus

Musik av 250-årsjubilaren, Korngold och Elgar.
Ludwig van Beethoven är en av världens mest spelade tonsättare och har blivit snudd på synonym med klassisk musik. I denna konsert får vi njuta av två Beethoven-stycken, samt vacker musik av tonsättarna Korngold och Elgar. 

Direktsänds på gofilm.se lördag 26 september kl. 18.00
Kan ses t.o.m. 9 oktober.
Se Much ado about Beethoven på gofilm.se

27 september, kl. 18.00
Sångens ljuva makt

Konsert med lieder av Beethoven.

Vi berikar bilden av Ludwig van Beethoven med en sprittande och ömsint kavalkad av folksånger i arrangemang av den tyske giganten. De traditionella visorna – från främst Irland, Skottland och Tyskland – spänner mellan djupsinnig eftertanke och glada dryckesvisor. 

Konserten är inspelad på Stora Teatern i Göteborg.
Premiär på gofilm.se söndag 27 september kl. 18.00.
Kan ses t.o.m. 10 oktober.
Se Sångens ljuva makt på gofilm.se

Digitala konserter från Göteborgs Symfoniker

24 september, kl 20.00
Livekonsert
Beethovens ödessymfoni


Få skulle nog bestrida att Beethovens femma är världens mest kända symfoni. Det inledandeödestemat känner de flesta till men här finns så mycket mer att upptäcka: en vaggande andrasats och en pampig final. Ett bättre sätt att fira Beethovens 250-årsjubileum finns inte. Under kvällen får vi också ta del av Schumann andra symfoni – En sprudlande symfoni som också lämnar utrymme för melankoliska stråkar. 

Se konserten på gso.se

Se mer av Beethoven redan nu:

Konsert
Beethoven med Rouvali

Beethovens sjunde symfoni gjorde succé redan vid uruppförandet 1813 med sin energi och dramatisk laddning. Napoleon hade vid den här tiden belägrat Wien, något som påverkade Beethoven djupt. Andra satsen har därför ibland tolkats som ett monument över människors lidande och finalen som en segervisst inspirerad triumf. Med sina kraftfulla rytmer är det också en av Beethovens mest muskulösa symfonier, här tolkad av Göteborgs Symfoniker under ledning av karismatiske chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali.
Se konserten på gso.se

Konsert
Beethoven Symfoni Nr 8

Soligare kan en symfoni inte öppna: ljumma, melodiska sommarfläktar som sveper fram i en spontan dans. Andra satsen sägs vara en lek med den nyligen lanserade metronomen som tickar fram likt en väloljad klocka. I tredje satsen möter en elegant menuett som trippar fram med förnäma danssteg medan finalen sprudlar av fart och glädje. Beethoven var mycket nöjd med sitt verk som han kärleksfullt kallade ”min lilla symfoni i F”.  

Se konserten på gso.se


På, bakom, under och över scenen

Bakom kulisserna-vlogg, repetitionsklipp, teasers och filmklipp från tidigare uppsättningar, dansarporträtt och läsning för dig som är nyfiken på allt som händer på GöteborgsOperan. 

Inspelade samtal och poddar

I samband med premiärer arrangeras öppna samtal och seminarier på Lilla scenen. Här berättar konstnärligt team och solister/dansare om sitt arbete. Ofta bjuds dessutom en extern gäst in för att ge en särskild synvinkel på verket. Det kan vara allt från språkprofessorer, frälsningssoldater eller konstvetare till sångare eller dansare som har gjort de aktuella rollerna tidigare under sin karriär.

Moderator för operasamtalen är GöteborgsOperans dramaturg Göran Gademan. En del samtal förs på engelska.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen