GöteborgsOperans Klimatutmaning

Är du en hjälte?

Beräkna och banta ditt klimatavtryck – chans att vinna biljetter och grön meny för två!

Delta i utmaningen

Västra Götalandsregionens mål är att vara fossil-oberoende till 2030. Dit är det 10 år. Ett tufft mål. Men om vi bryter ner det? Om vi var och en skulle minska vårt nuvarande koldioxidavtryck med 10 % per år – då når vi ju målet i tid. Vilken hoppfull tanke! 

Wagners ”Nibelungens ring” handlar om exploatering av naturen. En resa som slutar med Ragnarök. Vilken är då vår tids största miljöutmaning? Enligt forskare, folkliga protester, stater och företag över hela världen är svaret tydligt: klimatförändringarna kommer att påverka oss alla. Vi står inför en existentiell utmaning. Om vi inte gör något. Nu. 

Enligt experterna krävs flera samverkande insatser. Förändring av hur våra samhällen är uppbyggda och tekniska innovationer. Vi enskilda måste också ändra våra beteenden. 

Hela vår fyraåriga uppsättning av ”Nibelungens ring” är ett läroexperiment för mer hållbar scenkonst, och med GöteborgsOperans Klimatutmaning vill vi utmana oss själva och alla andra att förändra våra beteenden. 

Den som i vår kalkylator beräknar sitt nuvarande klimatavtryck, lovar att minska det med minst 10% och verkligen genomför förändringar, har chans att vinna biljetter och grön meny för två på GöteborgsOperan. 

Årets premiär i Ringcykeln, ”Valkyrian”, handlar om hjältemod.  Och vad är väl en hjälte om inte någon som skapar en förändring till det goda? 

Tävlingsvillkor

 • Vinsten består av föreställningsbiljetter till valfri föreställning och trerättersmeny på GöteborgsOperan för två. Tre vinnare kommer att utses i februari 2020.
 • Tävlingskommunikation samt summering av klimatavtryck och klimatlöften sker via e-post.
 • Vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av medarbetare vid personal från GöteborgsOperans Kommunikationsavdelning. 
 • Juryns beslut kan ej överklagas. 
 • Vinnaren kontaktas via e-post av GöteborgsOperan. Vinnaren måste bekräfta att de har tagit emot vinnarmeddelandet inom 7 dagar. Om vinnaren inte svarar inom 7 dagar förbehåller sig GöteborgsOperan rätten att utse en ny vinnare.
 • Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. 
 • Du måste vara 18 år för att delta i tävlingen.
 • GöteborgsOperan hanterar personuppgifter i enlighet med dataskyddsförordningen GDPR. 
 • Partner för klimatberäkningen är Climate Hero AB. 
 • Tävlingsbidragen ska lämnas in senast 2020-01-31 för att vara giltiga. Bara tävlingsbidrag inlämnat online via opera.se/klimatutmaning kommer att tas emot.
 • Deltagarna accepterar att om de vinner så kommer GöteborgsOperan att publicera det vinnande bidraget i sina egna kanaler för att tillkännage vinnaren av tävlingen.
 • Tävlingsarrangör är: GöteborgsOperan, Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen