Aktuellt

Publicerad 16 maj 2012

Wall Street

Helgen 25 - 27 maj intar streetdancen GöteborgsOperan. I samarbete med Twisted Feet Dance Company presenteras Wall Street - en interaktiv, mäktig dansshow som vill inspirera till att ta ställning och ifrågasätta murar och hinder som byggs upp av okunnighet och rädslor i samhället.

Wall Street
Alla möts vi någon gång av murar och hinder som vi bemöter på olika sätt. Ska de krossas, kan vi ta oss över eller runt – kanske lära oss att se igenom dem? Vissa har styrkan att bryta barriärer, andra är försvagade av rädsla eller hat. Dessa murar – stora som små, mellan oss och inom oss – är barriärer som redan skapat allt från själsliga till globala konflikter.

Twisted Feet Dance Company har sedan 2002 jobbat med föreställningar och workshops runt om i världen, bland annat i Kina, Ryssland och USA. Askungen i skuggan av skon, som spelats runt om i Sverige, och Det sjunde blinget på Backateatern är två av gruppens mest kända uppsättningar. 2009 medverkade Twisted Feet Dance Company på GöteborgsOperans Dansgala med verket Made in China. Det var grogrunden till samarbetet med GöteborgsOperan som nu fortsätter med föreställningen Wall Street. Dansarnas bakgrund är bred och spänner från klassisk balett till ren breaking och salsa. När de inte gör föreställningar så engagerar de ungdomar med olika dansevents som t.ex. Gbg City Jam och driver den egna dansskolan Twisted Feet Dance Academy, som har vunnit titeln Sveriges Bästa Dansskola två år i rad.

Twisted Feet består av: Nina Kollbrunner, Zerjon Abebe, Stina Bojling, Abraham Fraiman, Tony Hultén, Denny Hultén och Juvenal Caceres. I Wall Street medverkar även Phax Ahmada (känd från bland annat från TV-programmet Talang) och gästande dansare - totalt cirka 40-50 dansare står på scenen.

Wall Street är ett samarbete mellan Twisted Feet Dance Company och GöteborgsOperans Balett.

För kontakt med medverkande i Wall Street hör av er till undertecknad. För recensionsbiljetter kontakta Anita Manskog anita.manskog@opera.se eller 031-10 80 34 senast tisdag 29 maj 2012. Föreställningen är en timma och 20 min. Ingen paus.

Med vänliga hälsningar
Jenny Jernberg
Pressansvarig
GöteborgOperan
031-10 80 35

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen