Aktuellt

Publicerad 11 maj 2015

Experimental Battle Re:Mind

Fri entré! Lilla scenen, 30/5 kl.19-22  

Missa inte detta! För fjärde gången på GöteborgsOperan – Experimental Battle Re:Mind, i samband med vår Urpremiär av Benke Rydmans Eldfågeln på GöteborgsOperan. 

Vinnaren i Experimental Battle får 3000 kr!

Fri entré!

Lilla scenen, 30/5 kl.19-22 

FÖR TÄVLANDE

Anmälan görs till Monika Milocco: monika.milocco@opera.se 

Obs! Max 30 tävlande.

Första gången på Battle/Jam?

Så här funkar det:

En battle är en tävling som kan var i grupp, par eller en mot en. I detta fall kommer det vara en mot en. Vi har valt en kategori – experimental – vilket är en ”bred” kategori och som också speglar dansens utveckling, både inom street och den moderna dansen. 

Vem tävlar?

Det är öppet för vem som helst att tävla. Vi har satt ett max antal på 30 tävlande. Vem som tävlar mot vem lottas. 

Hur ser scenen ut?

Lilla scenen kommer vara som en öppen Black Box. Mitt på scenen finns själva Battle-golvet och vid ena sidan sitter de tre domarna. Åskådarna och andra tävlande sitter och står runt om. Det finns även två dansgolv vid sidorna där man kan dansa mellan tävlingarna eller bara värma upp när man behöver. 

Hur går tävlingen till?

Tävlingen börjar med preselction/Uttagningsomgång där varje dansare har 60sekunder på sig till musik som väljs av vår DJ. Därefter väljs åtta dansare till kvartsfinal battles. Från kvartsfinal är det utslagstävlingen där domarna avgör direkt efter battlet vem som går vidare i tävlingen. I Kvartsfinal, semifinal och final är det två solos/dansare och 60sekunder/solo.


Domare

Therese Fredriksson

Therese Fredriksson började sin utbildning i sin hemstad Göteborg på Stora Teaterns Balettelevskola och Balettakademin. Efter ett praktikår hos GöteborgsOperans Balett blev hon anställd 1999. Hon har medverkat i verk av koreografer som Mats Ek, William Forsythe, Jirí Kylian, Martino Muller, Nacho Duato, Ohad Naharin, Jacopo Godani, Pascal Touzeau, Gunilla Heilborn, Johan Inger, Alexander Ekman, Sidi Larbi Cherkaoui och Michael Keegan-Dolan. Therese Fredriksson har också arbetat som frilansdansare, bland annat med Örjan Andersson. Therese medverkar nu som dansare i Eldfågeln.

”Fidde” Fredrik Wentzel

Gör huvudrollen som Eldfågeln i Benkes uppsättning av Eldfågeln på GöteborgsOperan. Har senast varit med i Malmö Operans produktion American Idiot, Fredrik Benke Rydmans senaste produktion Stop, Play, Rewind, på Dansens Hus i Stockholm och innan dess som Narren i streetversionen av Svansjön. Innan dess har han bland annat gjort Diesel i Nöjesteaterns uppsättning av West Side Story och var med att öppna Eurovision Song Contest som en del av Urban Orchestra.

Mike Gamble

Är från USA och har sedan 2009 sin bas i Göteborg. Han har koreograferat olika produktioner och är en omtyckt danslärare i flera olika dansstilar runt om på skolor och dansutbildningar i bl.a. Sverige, Norge och Danmark. I USA var Mike verksam inom den kommersiella branschen med uppdrag för bl.a. Target, Nike, Apple och Reebok där han producerade, koreograferade och framträdde i musikvideos, reklamfilm, TV-shower och filmer med artister som Leela James, Chris Cornell och India Arie. Säsongen 2013-14 kunde man se Mike som Phaedra på GöteborgsOperan i musikalen La Cage aux folles.

DJ

DJ K.Sun

Host

To be announced

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen