Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Aktuellt

Publicerad 31 december 2015

The Phantom of the Opera – på Göteborgs|Operan 2017

Hösten 2017 kommer tidernas mest älskade musikal till GöteborgsOperan: Andrew Lloyd Webbers The Phantom of the Opera.

Två nordiska operahus har gått samman för att skapa en ny, storslagen uppsättning av världens mest spelade musikal – den första produktionen skapad för och med operahusets fantastiska möjligheter.

För information om biljetter besök följande sida →

Medverkar gör sångare av allra högsta klass tillsammans med GöteborgsOperans Kör, GöteborgsOperans Orkester och dansare.

– Eftersom vi sätter upp The Phantom of the Opera på engelska kommer vi att kunna handplocka sångare både inom och utanför Sverige, ur hela den europeiska gräddan, säger Stephen Langridge, konstnärlig ledare Opera/ drama. Med stor orkester och kör kommer den drabbande musiken att beröra mer än någonsin.

Berättelsen och musiken är desamma som alltid, och uppsättningen klassiskt praktfull. The Phantom of the Opera, i regi av Tiina Puumalainen, är en samproduktion mellan GöteborgsOperan och Finlands Nationalopera i Helsingfors, där den just nu går för utsålda hus med extraföreställningar inlagda på grund av det stora publiktrycket.

The Phantom of the Opera är en kraftfull berättelse om konstens kraft och om längtan efter kärlek. I handlingens centrum står den mystiske och ensamme fantomen på operan i Paris och hans besatthet av balettflickan Christine. 

Bild från Finlands Nationaloperans uppsättning av The Phantom of the Opera
Stefan Bremer

Andrew Lloyd Webbers känslostarka musik har gjort att The Phantom of the Opera i dag är världens populäraste musikal. Den hade urpremiär i London 1986 och har sedan dess setts av över 140 miljoner människor i runt 30 olika länder. Den spelas fortfarande på Her Majesty’s Theatre i London där den har getts över 11 000 gånger. Nu är det dags att återupptäcka The Phantom of the Operas dramatik och drabbande skönhet! 

Premiär på GöteborgsOperans Stora scen hösten 2017.
Sångtexter av Charles Hart och Richard Stilgoe. Musik av Andrew Lloyd Webber.
Sjungs på engelska med svensk text på textmaskin.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen