Aktuellt

Publicerad 30 juni 2017

Christina Björklund blir GöteborgsOperans nya vd


Christina Björklund blir ny vd för GöteborgsOperan AB. Christina Björklund har tidigare bl a varit vd och koncernchef för Hallpressen AB. 

Christina Björklund hade en bakgrund som både hotellchef och marknadschef när hon 2010 utsågs till vd för Hallpressens dotterbolag Västgöta Tidningar. Tre år senare blev hon vd och koncernchef för Hallpressen AB, med ca 500 anställda på 30 orter. Hon kommer närmast från ett uppdrag som vice vd och operativ chef för möbeldesignföretaget Offecct.

Christina Björklund
Jenny Blad

-    Jag trivs med att arbeta i komplexa verksamheter där flera olika processer pågår samtidigt och olika intressen och drivkrafter möts, så som konstnärliga, demokratiska och kommersiella. Jag ser fram emot att få leda Göteborgsoperan och fortsätta utveckla den tillsammans med personalen och andra aktörer, i och utanför huset. Det är en fantastisk verksamhet som väcker känslor, tankar och gör skillnad – för samhället, besökarna och de anställda, säger Christina Björklund.

Christina Björklund har utsetts av GöteborgsOperans styrelse. Avgörande för valet av Christina Björklund har bland annat varit hennes erfarenhet av att leda komplexa organisationer, kunskap om regionen, hennes affärsmannaskap, att hon är en närvarande och synlig chef samt hennes kulturintresse och brinnande engagemang.

-    Vårt val har fallit på en person som har gjort stora arbetsinsatser i näringslivet samtidigt som hon har ett brinnande intresse för kultur. Hon är en rationell och realistisk lagspelare och duktig på delaktighet. Christina Björklund förstår att GöteborgsOperans arbetsområde är lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, säger Tord Gustafsson, ordförande i GöteborgsOperans styrelse. 

Christina Björklund efterträder Ronnie Hallgren, som avslutade sitt uppdrag den 30 juni på egen begäran, efter tre år på posten. Fram till att Christina Björklund tillträder leds GöteborgsOperan av tf vd Peter Hansson. 

Christina Björklund tillträder posten senast den 1 oktober.

2017-06-30

GöteborgsOperans styrelse


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen