Aktuellt

Publicerad 28 juni 2018

Nu söker vi 100 barn till Oliverskolan!

Fredrik ”Benke” Rydman
Mats Bäcker

Säsongen 2019/2020 sätter GöteborgsOperan upp musikalen Oliver! av Lionel Bart i regi av Fredrik ”Benke” Rydman. Musikalen baserar sig på Charles Dickens klassiker Oliver Twist och spelas på Stora scenen ca 80 föreställningar mellan september 2019 och maj 2020. Föreställningen sjungs på svenska.

Vi söker dig som gillar att stå på scenen och sjunga, dansa och spela teater.

Nu söker vi 100 barn i åldrarna 6—11 år till vår Oliverskola. Inga förkunskaper krävs, men du ska tycka om att stå på scenen och sjunga, dansa och spela teater. Ur skolan kommer vi sedan plocka ca 60 barn som kommer medverka i ensemblen i Oliver!

Audition till Oliverskolan

Audition sker i två steg. Sångaudition äger rum 25-26 augusti, och dansaudition 1-2 september. Du som blir kallad gör audition först på sång, och om du går vidare, dans. Vi kommer att kalla upp till 250 av de sökande till audition. Besked om du blir kallad eller ej skickas till dig via mejl efter sista anmälningsdag (5 augusti).

Förberedelser

Om du blir kallad till audition ska du förbereda dig på att sjunga visan Vem kan segla förutan vind samt Emilvisan (Du käre lille snickerbo’, här kommer jag igen. Både vers och refräng) på sångaudition. Till dansaudition behöver du inte förbereda något.

Anmälan till audition för Oliverskolan

Anmälan till audition görs på mejl till: oliverskolan@opera.se med namn, födelseår och månad (ÅÅMM)* samt kontaktuppgifter till målsman. Motivera kort varför du vill vara med i vår Oliverskola. Du ska vara född mellan år 2007 till och med år 2012 för att få söka.

Sista anmälningsdag: söndag 5 augusti.
Vi tar endast emot anmälan via mailadressen ovan.

* Vi kommer spara dina personuppgifter i din anmälan för att kunna kalla till audition. Efter avslutad auditionprocess kommer uppgifterna raderas.

Mer om Oliverskolan

I Oliverskolan kommer du delta klasser i sång, dans och drama. Detta är en unik möjlighet att utforska och utveckla ditt intresse tillsammans med andra barn under ledning av sång/dans- och dramalärare. Klasserna äger rum på Balettakademin, Göteborg.

Oliverskolan startar i september 2018 och pågår en till två gånger per vecka under helger skolåret 2018/2019. Oliverskolan är förlagd dagtid på helger samt, för en del, under kvällstid en vardag per vecka. 

För de som kommer vara med i föreställningarna är det repetitioner och föreställningar både kvällar och helger samt till viss del på skoltid. Om du blir uttagen till ensemblen kan det bli upp till tre föreställningar kvällstid per vecka.

Under våren 2019 kommer ca hälften av barnen att väljas ut till en grupp som träffas en extra gång/vecka. I maj 2019 kommer GöteborgsOperan att välja ut vilka som kommer ingå i ensemblen i Oliver! Alla som kommer med i Oliver! får ersättning utefter rollstorlek samt antal föreställningar. Ingen ersättning utgår för att delta i Oliverskolan. 

Frågor ställs till mailadressen: oliverskolan@opera.se

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen