Aktuellt

Publicerad 12 mars 2018

Säsongen 2018/2019 är här!

Disneys musikal Ringaren i Notre Dame. Svidande vackra operan Madame Butterfly. Mytomspunna operan Rhenguldet. Pampiga körverket Carmina Burana. Danskompaniets svindlande publikfavoriter Skid och Decadance Gothenburg. Säsongen 2018/2019 är till brädden fylld av skimrande tragik, efterlängtad hämnd, oväntade hjältar och hisnande utmaningar.

Se listan över samtliga kommande uppsättningar

Abonnemang 2018/2019. Välj fantasin! 

Foto: Mats Bäcker; Bildbearbetning: Muhammad Ali

Säkra säsongens oförglömliga höjdpunkter genom att boka något av våra abonnemang. Skapa ditt eget upplevelsepaket med vårt flexibla abonnemang Ditt val. Välj minst tre föreställningar och få 20 % rabatt!

Premiär- och Veckodagsabonnemang är för dig som föredrar att låta oss välja. 

Med abonnemanget Nibelungens ring säkrar du din plats till alla fyra operor i Wagners epos, fram till 2021.

Läs mer och boka ditt abonnemang här

Nyfiken på nästa säsong? 

Torsdag 15 mars kl 12.30–13.15 bjuder vi på smakprov ur säsongen 2018/2019! Kom och njut av vackra arior och starka känslor! 

Välkommen att ta plats i vår foajé för en stunds njutning. På programmet står stycken ur Madame Butterfly, Figaros bröllop, Pagliacci och Cavalleria rusticana – några av de operor som kommer att sättas upp nästa säsong. Presentatör är GöteborgsOperans dramaturg, Göran Gademan.

Solister: Annalena Persson, Frida Engström, Katarina Giotas, Tomas Lind och Mats Almgren.  Pianist: Joakim Kallhed.

GöteborgsOperans Danskompani är Nordens största och ett av Europas mest hyllade nutida danskompanier. De 38 dansarna kommer från ett tjugotal länder. Dansarna Danielle de Vries, Amanda Åkesson, Frida Dam Seidel och Michael Munoz presenterar danssäsongen med ord och bild.

GöteborgsOperans Café öppnar kl 11.30.
Fri entré! Begränsat antal sittplatser.


Säsongskonsert!
9 maj kl 19–ca 20.30, Stora scenen

Säsongskonsert med höjdpunkter ur kommande säsong. Fri entré! Begränsat antal platser.
Mer information om konserten och hur du bokar din biljett kommer på denna sida i mitten av april.

Göteborgs Kulturkalas på GöteborgsOperan
15, 16 & 17 aug 2018

Solister, musikalartister, GöteborgsOperans Kör och GöteborgsOperans Orkester fyller scenen för två föreställningar med välljudande och lockande smakprov ur den nya säsongen. Sedan öppnar GöteborgsOperans Danskompani säsongen med en föreställning av Sharon Eyals Untitled black från 2012.
Läs mer

Uppsättningar 2018/2019

Opera

Madame Butterfly
Nypremiär 1 sept 2018
Puccinis svidande vackra opera i regi av Yoshi Oïda. En japansk tragedi om kulturkrockar och mänskliga relationer i internationella maktspel.
Läs mer

Rhenguldet 
Premiär 17 nov 2018
Opera av Richard Wagner, prolog till Nibelungens ringStephen Langridge regisserar denna Göteborgs första Ringcykel någonsin.
Läs mer

Cavalleria Rusticana & Pagliacci
Premiär 9 feb 2019
Blodig vedergällning på Sicilien. Enaktarna har sedan sekelskiftet 1900 varit ständiga parhästar. Så även i denna succéproduktion signerad regissören Damiano Michieletto.
Läs mer

Fritiofs saga
8 mars 2019 – Ges som konsert.
Vi firar internationella kvinnodagen med ett fängslande uruppförande av en opera av två betydelsefulla konstnärer: tonsättaren Elfrida Andrée och författaren Selma Lagerlöf. 
Läs mer

Nyckeln till drömmarna & Vox humana
Premiär 13 apr 2019
Med stor framgång har GöteborgsOperans regissör David Radok på senare år satt upp oväntade kombinationer av enaktare. Även denna dubbel väver samman två verk till en ny helhet – en surrealistisk berättelse om kärlek.
Läs mer

Figaros bröllop
Nypremiär 16 maj 2019
Mozarts briljant invecklade och mycket mänskliga komedi i regi av Stephen Langridge.
Läs mer

Dans

Dust to dust
Världspremiär & premiär 12 okt 2018
Dans under huden. Ett nytt dansverk av Sidi Larbi Cherkaoui & Solo Echo av Crystal Pite.
Läs mer

Skid & Decadance Gothenburg
Nypremiär 9 jan 2019
Dansverk av Damien Jalet & Ohad Naharin. Nu får du en ny möjlighet att fängslas av dessa två mästarprov.
Läs mer

Foto: Mats Bäcker; Bildbearbetning: Muhammad Ali

Life’s a show
Världspremiär 15 mars 2019
Lysande explosiv och poetisk dans. Nya dansverk av Marina Mascarell & Hofesh Shechter.
Läs mer

Ministeriet för olösta känslor
Världspremiär 12 apr 2019
Ett nytt dansverk av den norske koreografen Jo Strømgren, riktat till tonåringar och unga vuxna. Verket är en del av GöteborgsOperan Skapa. Lilla scenen, på turné i Göteborg och Västra Götaland.
Läs mer

Dansfestival
7–9 jun 2019
Roy Assafs Sacre och Jo Strømgrens Ministeriet för olösta känslor med GöteborgsOperans Danskompani, gästspelet Grand finale med Hofesh Shechter Company, konsert med Ólafur Arnalds, workshops, seminarier och samtal.
Läs mer

Musikal

Disneys Ringaren i Notre Dame – musikalen
Sverigepremiär 22 sept 2018
Ett hisnande äventyr om vad det innebär att vara en hjälte, baserad på Victor Hugos roman och Disneys tecknade film. Musikalen rekommenderas för alla över 7 år.
Läs mer

Mitt livs berättelse
Sverigepremiär 26 okt 2018
Musikal av Neil Bartram. En gripande hyllning till vänskap som formar våra liv. Premiär på GöteborgsOperan Skövdescenen i Skövde. Därefter på turné i Västra Götaland inklusive GöteborgsOperan Lilla scenen.
Läs mer

En julsaga
Nypremiär 13 dec
En hjärtevärmande julmusikal för hela familjen av Tobias Ahlsell, David Lundqvist och Anders Wängdahl, baserad på Dickens klassiska berättelse.
Läs mer

Return to the Forbidden Planet
Premiär 15 mars
Prisbelönt science fiction-musikal inspirerad av Shakespeares Stormen, i regi av Rikard Bergqvist. En underhållande, medryckande och kosmiskt äventyrlig musikal. Shakespeares oskrivna rock ’n’ rollmästerverk! Premiär på GöteborgsOperan Skövdescenen i Skövde. Därefter på turné i Västra Götaland inklusive GöteborgsOperan Stora scenen.
Läs mer

Konsert

Scensommarskonsert
9 aug 2018
Solisterna Mia Karlsson, Frida Engström, Ann-Kristin Jones och Mats Persson bjuder på operapärlor och smakprov ur den nya säsongen vid GöteborgsOperan Skövdescen i Skövde.
Läs mer

Sommarnätter
25–26 augusti 2018
GöteborgsOperans Orkester på turné med nordisk romantik. Extra guldkant på sensommardagarna blir det när orkestern spelar såväl het som svalkande romantisk musik.
Läs mer

Foto: Mats Bäcker; Bildbearbetning: Muhammad Ali

Klockorna & Carmina Burana
19–21 oktober 2018
Kraftfulla körverk av Rachmaninov och Orff. GöteborgsOperans Kör står i centrum för denna konsert med två magnifika verk för kör, stor orkester och solister.
Läs mer

Trettondagskonsert med bal
5 januari 2019
Upplev en oförglömlig trettondagsafton, till brädden fylld av fantastisk musik och smakfull mat och dryck. En magisk vinterkväll vars skräddarsydda konsert är en hyllning till 200-årsjubilaren och operettmästaren Jacques Offenbach. 
Läs mer

Höga nord
16 & 17 april 2019
Konsertmaraton med GöteborgsOperans Orkester. Dirigent Henrik Schaefer.
Läs mer

För familjen

Borta eller hemma
Nypremiär oktober 2018, GöteborgsOperan Lilla scenen
En rolig, lagom spännande berättelse med sång, musik och dans av Johanna Fridolfsson och Monica Milocco. Rekommenderas för barn 4 år och äldre.
Läs mer

Öppet hus
1 nov 2018
Under höstlovet öppnar vi operahuset för alla nyfikna barn och deras vuxna. Kika på repetitioner, klä ut dig i teaterkostymer, gå en guidad tur bakom kulisserna och ta del av mängder av andra aktiviteter. Fri entré.
Läs mer

Sångglädje
Våren 2019
Vi firar lyckan i att få sjunga (och njutningen i att få lyssna) med en både glädjesprittande och känslosam konsert med GöteborgsOperans Barnkör och Ungdomskör. Med musiker från GöteborgsOperans Orkester. För mer information, håll utkik på opera.se frampå vårkanten 2019 för denna och fler Ungdom- och Barnkörkonsert.

Tips från OperaShopen

Cavalleria rusticana & Pagliacci, La voix humaine (Vox humana), Three fragments from Juliette (Nyckeln till drömmarna) och Rhenguldet – i OperaShopen kan du nu köpa ett dvd-/cd-paket till specialpris. Köp paketet redan nu och lyssna in dig på våra nya uppsättningar till ett mycket förmånligt pris!

Paketpris: 595 kr
Abonnentpris: 545 kr

(ord pris 796 kr)

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen