Aktuellt

Publicerad 7 november 2018

Vill du vara med i Göteborgs|Operans och Svenska Röda Korsets internation|ella kör 2019

Do you want to join the Göteborg Opera’s and Swedish Red Cross’ International choir 2019?

I januari 2019 börjar GöteborgsOperans och Svenska Röda Korsets internationella kör igen, och alla som vill är välkomna att lämna en intresseansökan. Kören leds av två professionella artister: körledare Bo Wannefors och regissör Tina Glenvik. Avslutningen blir en konsert i maj 2019 i samarbete med Greklands nationaloperas internationella kör. 

Vem får vara med i den internationella kören?
Kören är för dig som gillar eller vill prova på att sjunga med andra, och som vill skapa musik och scenkonst med människor från hela världen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Det är viktigt att du kan delta på våra repetitioner och på vår konsert. När vi väljer deltagare siktar vi på en blandning av olika åldrar, språk, nationaliteter och bakgrunder. 

Vad kommer vi att sjunga?  
Tre helt nyskrivna sånger och tre folksånger som vi genom åren har samlat in från människor som bor i Göteborg, men kommer från hela världen. Det blir en spännande blandning av musikaliska stilar och språk. Tidigare har vi sjungit på bland annat arabiska, assyriska, engelska, kurdiska, makedonska, persiska, polska, spanska och svenska. 

Vad kommer vi att göra?
Två konserter. Den första är i februari på Världskulturmuseet i samband med eventet River of light. Den andra är i maj på GöteborgsOperan, i samarbete med Greklands nationalopera som också har en International kör och har inslag av teater, rörelse och andra sceniska uttryck. 

Var håller vi till?
På GöteborgsOperan, Christina Nilssons gata, 411 04 (nära Nordstan).

Språk?
Vi arbetar på svenska och engelska, men du är välkommen att vara med oavsett vilket språk du talar. Vi hjälps åt med att tolka och översätta. 

När ses vi?
Repetitioner är på tisdagar kl. 19.15-21.00. Vi börjar 8 januari 2019 och slutar 8 maj 2019. 

Utöver det kommer vi att repetera kvällstid den 18 februari och 7 maj, samt dagtid 4 och 5 maj. Vid behov tillkommer ytterligare repetitioner men då meddelas du i god tid.  OBS! vi repeterar inte 26 februari, 16 april och 30 april.

Konserten är den 8 maj på GöteborgsOperan Lilla scenen. Vi kommer även delta på Världskulturmuseet den 20 februari i samband med eventet River of light. 

Hur anmäler jag mig?
Du skickar ett mejl till skapa@opera.se senast den 10 december (som är sista anmälningsdag). Vi välkomnar din intresseanmälan redan i dag! I samband med intresseanmälan kommer vi att ställa några enkla frågor. Detta är för att skapa en spännande kör som speglar oss som bor i Göteborg i dag.

Är du nyfiken? Har du frågor? Vill du vara med? Mejla till skapa@opera.se 


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen