Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Aktuellt

Publicerad 25 juni 2018

Workshops med dansare från GöteborgsOperans Danskompani

Möt Ministeriet

Vill du vara med på workshoppar med dansare från GöteborgsOperans Danskompani? 

  • Är du mellan 16 och 19 år? 
  • Älskar du dans, eller är du ovan men nyfiken?
  • Är du intresserad av digitalt berättande?
  • Gillar du att dela med dig av dina tankar och idéer?

Vi söker 15 nyfikna och kreativa deltagare som vill vara med om en rolig och lärorik upplevelse under säsongen 2018/2019: kreativa workshoppar tillsammans med dansare från GöteborgsOperans Danskompani. 

I workshop-serien ”Möt Ministeriet” kommer du som deltar att vara med om en spännande skapandeprocess och få en unik inblick i skapandet av dansverket ”Ministeriet för olösta känslor” av koreografen Jo Strømgren. Dansverket har världspremiär 12 april 2019 och kommer att visas både på GöteborgsOperan Lilla scenen och på turné i Västra Götaland.

Workshopparna är inte en traditionell danskurs. Vi kommer att experimentera med rörelser och berättande. 

Du behöver inte ha någon erfarenhet av vare sig dans eller digitalt berättande för att få vara med. Det kommer du att få lära dig. Det viktigaste är att du är kreativ, nyfiken på att arbeta med rörelser och berättande och gillar att dela med dig av dina tankar och idéer. De flesta workshopparna kommer att vara på svenska, enstaka moment kanske på engelska. Vi kan översätta mellan dessa båda språk om det behövs. 

Vi kommer att träffas ca en gång var tredje vecka under perioden 27 september 2018 t.o.m. mitten av juni 2019. Oftast på torsdagar kl. 16–18, på GöteborgsOperan i centrala Göteborg (klicka här för vägbeskrivning). Höstens datum: 27/9, 18/10, 1/11, 22/11 och 6/12.

Observera att det är viktigt att du kan vara med hela vägen fram till juni nästa år!

Den 7–9 juni 2019 presenterar GöteborgsOperan en dansfestival med föreställningar, konsert, workshoppar och samtal. Då kommer vi att medverka med en presentation av det vi skapat under året. Hur och vad vi presenterar bestämmer vi tillsammans.

Workshopparna sker inom ramen för GöteborgsOperan Skapa Dans. 

Så här anmäler du dig

Att delta är kostnadsfritt. För att få en bra sammansättning i gruppen – deltagare från olika områden och med olika intressen och erfarenheter – vill vi veta lite mer om dig. För att anmäla dig ber vi dig därför att fylla i ett formulär som du hittar när du klickar här.

Vill du hellre svara på frågorna i en video eller ljudfil? Skicka då filen till ministeriet@opera.se, ange ”Anmälan” i ämnesraden.

Sista anmälningsdag är 16 september 2018. Första workshopen är den 27 september.
Senast den 21 september får du svar på om du är antagen eller inte. Håll utkik i din mejl!

Har du frågor om ansökan eller workshoparna kan du maila till ministeriet@opera.se eller ringa 031-10 81 51!

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen