Aktuellt

Publicerad 6 maj 2019

Återskapa – Sommarprojekt för unga

Är du mellan 14 och 20 år? Vill du vara med och skapa en föreställning med GöteborgsOperan i sommar? Vi söker 35 ungdomar som vill skapa och medverka i ett nytt musikteaterstycke den 5–9 augusti 2019 i projektet Återskapa. 

Vill du vara med?

Fyll i detta formulär 

Du som ansöker senast den 18 juni kommer att få svar senast den 21 juni om du har fått en plats eller inte. Därefter tar vi in medverkande i mån av plats.

Vill du veta mer? 

För svar på de vanligaste frågorna, fortsätt läs! Om det är något annat du undrar över, kontakta hanna.morau@opera.se

1. Vad är Återskapa?
Tillsammans med professionella artister skapar en grupp ungdomar ett kort, nytt musikteaterstycke utifrån operan Valkyrian. Vi börjar från grunden och bestämmer tillsammans hur stycket ska låta och se ut. Som bonus får du en kortkurs i dirigering. Det blir fem intensiva dagar där vi sjunger, spelar teater, skapar, har roligt och träffar nya vänner. Det nya stycket visar vi upp på GöteborgsOperans lilla scen för vänner, familj och speciellt inbjudna vid fyra tillfällen.

Återskapa leds av de professionella artisterna Johanna Ericsson (regissör), Saga Björklund Jönsson (kompositör), Teresa Indebetou (musiker) och Ida Rosén Hamrå (barn- och ungdomskörledare).

2. Måste man ha gjort något liknande tidigare för att få vara med?
Nej. Allt du behöver är en vilja att delta. Att skapa, sjunga och uppträda tillsammans med andra. Du är välkommen att söka oavsett tidigare erfarenhet.

3. Jag spelar ett instrument/rappar/är akrobat. Får jag vara med?
Absolut! Vi vill skapa något från grunden utifrån alla deltagares förmågor. Här finns plats för allt och alla.

4. Är det gratis att delta?
Ja.

5. Vilka datum och tider gäller?
5–8 augusti: 10.00–17.00
9 augusti: 10.00–19.00 – inkl. ”premiär”: kl. 18.00 visar vi vår föreställning på Lilla scen.  

Därefter kommer ni att spela föreställningen igen vid tre tillfällen:
22 september, under GöteborgsOperans Skapadagar.
1 december, före GöteborgsOperans premiär av Wagners opera Valkyrian.
19 januari 2020, i anslutning till den sista föreställningen av Valkyrian.

6. Måste jag vara med alla dagar?
Ja. Vi prioriterar ansökningar från personer som kan vara med alla dagar inklusive alla speltillfällen. Om alla som deltar är med hela tiden blir både processen och resultatet mycket bättre.

7. När är sista dag för att anmäla sig?
Det finns två faser: Du som ansöker före den 18 juni kommer att få svar senast den 21 juni om du fått plats eller ej. Du som ansöker efter den 18 juni får plats om det finns kvar. Om det inte finns platser så sätter vi upp dig på en reservlista.

8. Var äger Återskapa rum?
Allt äger rum på GöteborgsOperan, nära Nordstan. Adressen är Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg. Alldeles intill operahuset finns busshållplatsen Operan. Nära ligger också buss- och spårvagnshållplatserna Lilla Bommen och Stenpiren. Älvsnabben har också ett stopp nära oss. Både Nils Ericssons bussterminal och Centralstationen ligger inom gångavstånd.

9. Språk?
Eftersom Återskapa leds av två svensktalande personer kommer vi framförallt att prata svenska men i den mån vi i teamet kan hjälper vi gärna till även med andra språk. Du är såklart välkommen oavsett vilket språk du talar.

10. Vad behöver jag ha på mig?
Du behöver ingen speciell typ av kläder eller skor. Det enda som är viktigt är att du kan röra dig lätt och fritt.

11. Mat och dryck då?
Vi bjuder på dryck och fika. Ta med egen lunch! Den som vill hinner gå ut och köpa lunch, eftersom vi har en timmes lunchpaus. Det finns även möjlighet att köpa mat i vår servering eller värma medhavd mat. 

Anmäl dig redan idag!

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen