Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

Aktuellt

Publicerad 10 september 2020

Alla föreställningar är inställda t.o.m. 31 oktober

För att förhindra smittspridning av coronaviruset har den publika verksamheten på GöteborgsOperan varit inställd sedan den 12 mars, till följd av regeringsdirektiv och beslut av vår ägare Västra Götalandsregionen. Beslutet att ställa in samtliga föreställningar och publika aktiviteter gäller Stora scenen, Lilla scenen, i foajén, på Skövdescenen samt på turné.

En vecka in i september ligger Västra Götalandsregionens beslut att inte tillåta publik fortfarande fast. För att möjliggöra en så bra öppning som möjligt tar GöteborgsOperan därför nu ett djupt andetag och kraftsamlar för fyra premiärer på Stora scen i november: Out of time, Cabaret, Tosca och Siegfried. Det innebär att samtliga föreställningar och publika aktiviteter ställs in även under oktober månad.

Till dig som har köpt biljett till en inställd föreställning: Du kommer att bli kontaktad av oss, oftast via e-post, så fort vi kan.

När öppnar ni igen?

Vi planerar för att kunna slå upp dörrarna den 1 november. Om vi får öppna och hur många vi då kommer att få ta in i salongen vet vi ännu inte. Detta beror helt på beslut från regeringen och därefter vår ägare Västra Götalandsregionen. För närvarande säljer vi ett begränsat antal biljetter till föreställningar som är planerade att spelas efter den 31 oktober.

Hur kommer mitt besök att gå till?

Oavsett hur många personer vi får ha i publiken när vi öppnar kommer vi att skapa en så trygg miljö som möjligt ur smittsynpunkt för våra gäster och medarbetare. Vi kommer att gå ut med tydlig information om hur ett besök kommer att gå till i fråga om till exempel biljettvisering, servering av mat och dryck, garderobsförfarande, toalettköer, säkerhetsavstånd i salongen och foajén – allt för att skapa en så säker och smittfri miljö som möjligt.

Som publik ska du känna dig trygg, välinformerad och varmt välkommen när du besöker oss.

Mer information

Har du fler frågor utöver de som besvaras här, är du välkommen att kontakta oss på biljetter@opera.se eller 031-13 13 00.

GöteborgsOperans biljettkassa och telefontider har varierande öppettider.
Information om öppettider

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen