Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Aktuellt

Publicerad 29 mars 2020

Säsongen 2020/2021 är här!

Operafavoriter som Don Giovanni, La bohème och Nabucco och sällsynta upplevelser som Wagners Siegfried och nyskrivna Mytomania. Stora shownummer i gripande musikalen Cabaret. Medryckande dans av flera av Nordens främsta koreografer. Och konserter som korsar gränser mellan genrer och orkestrar.

Säsongsprogram

Du kan bläddra i säsongsprogrammet för 2020/2021 även digitalt. Klicka här

Opera  

La bohème
Opera av Puccini

La bohème
Lennart Sjöberg

En gång var vi alla odödliga. En klassisk opera som är lätt att älska. I fyra korta akter fångar den essensen av ungdomsårens vårdslöshet, där själva ungdomen strålar, falnar och dör. Lycka och förtvivlan existerar sida vid sida.
Läs mer om La bohème

Champagnetårar
Operettmusik av Offenbach

Flärdfull elegans med sting. Äntligen operett! En sprudlande och känslosam minioperett med musik ur Offenbachs populäraste mästerverk. Spelas i Skövde, Göteborg och på turné i Västra Götaland.
Läs mer om Champagnetårar

Nabucco
Opera av Verdi

Nabucco
Lennart Sjöberg

Klassisk opera om en brutal verklighet. Verdis eldiga genombrottsopera om frihet, förtryck och försoning. Undersköna arior, storslagna körpartier – som hitlåten ”Fångarnas kör” – och ett helitalienskt team.
Läs mer om Nabucco

Filmvisning: Rhenguldet
Filmvisning: Valkyrian
Operor av Wagner

Nibelungens ring 2018–2021. Aldrig är undergången lika underbar som hos Wagner. Hösten 2018 inleddes den första Ringcykeln någonsin i Göteborg. En opera per år med final år 2021. Ladda upp inför Siegfried med filmvisningarna av Rhenguldet och Valkyrian, inspelade under 2018 och 2019. 
Läs mer om filmvisningarna

Siegfried
Opera av Wagner

Siegfried
Jesper Waldersten

Nibelungens ring 2018–2021. Dags för den tredje delen i Ringcykeln! Alla vill åt guldet som ger makt över världen. Men endast den som är utan fruktan kan vinna det. Dirigent är Evan Rogister, chefsdirigent på USA:s nationalopera i Washington. Regissör är Stephen Langridge, GöteborgsOperans förre konstnärlige chef Opera/Drama.

Läs mer om Siegfried

Mytomania
Opera av af Malmborg Ward och Perski

Mytomania
Lennart Sjöberg

Nyskriven opera om en skrupelfri stjärnkirurg. Urpremiär för thrilleropera om svindlare och svindlande kärlek. Om passion, dödliga lögner och svåra sanningar. Vem vågar avslöja en lögnare alla vill tro på?

Läs mer om Mytomania

Norma
Opera av Bellini

”Tar helt andan ur en” DN. Tragiskt och våldsamt triangeldrama berättat genom sensuell och underskön musik. Bel canto-operornas juvel med arian Casta diva. 
Läs mer om Norma

Don Giovanni
Opera av Mozart

Don Giovanni
Lennart Sjöberg

Mannen vi älskar att hata. Demonisk, passionerad och brännhet. Mozarts klassiska opera är en fullödig upplevelse. I Don Giovannis liv finns inga rätt eller fel. Bara rätten att ta vad och vem han vill ha. Hans sista dygn i livet går tre kvinnor samman för att hämnas.

Läs mer om Don Giovanni

Dans

Out of time
Dansverk av Jo Strømgren och Christine Gouzelis & Paul Blackman

Out of time
Lennart Sjöberg

Dans i tiden. Två världspremiärer med ett av Europas främsta danskompanier. Och väldigt många försvunna hästar.

Läs mer om Out of time

Ministeriet för olösta känslor
Dansverk av Jo Strømgren

När samhällets skyddsnät inte räcker till. Vem vänder du dig till om du bara kan gråta när du verkligen inte vill, om du blir arg på soptunnor eller får ångest av bröd? Till Ministeriet för olösta känslor, så klart! Ges på turné i Västra Götaland.
Läs mer om Ministeriet för olösta känslor

12 songs +
Dansverk av Kenneth Kvarnström, Hofesh Shechter och Wang Ramirez

12 songs +
Lennart Sjöberg

Scenkonstverk med röst och rörelse. En av Nordens främsta musikartister, GöteborgsOperans Danskompani och GöteborgsOperans Orkester. I kombination med två självlysande nypremiärer.

Läs mer om 12 songs +

Inger & Øyen
Dansverk av Johan Inger och Alan Lucien Øyen

Två världspremiärer av nordiska koreografer. Johan Inger från Sverige och Alan Lucien Øyen från Norge skapar varsitt nytt verk för ett av Europas främsta danskompanier.
Läs mer om Inger & Øyen

Musikal

Cabaret
Musikal av Fred Ebb, John Kander och Joe Masteroff

Cabaret
Lennart Sjöberg

När mörkret närmar sig är det vi som måste lysa. Willkommen, bienvenue, welcome – till Berlin 1930! Stora shownummer, känd musik och en gripande berättelse. Nattklubbsstjärnan Sally Bowles och hennes gäng välkomnar dig till en av säsongens häftigaste upplevelser.

Läs mer om Cabaret

Boye & Hörberg

En musikalisk berättelse om två pionjärer. En innerlig hyllning till författarna Karin Boye och Barbro Hörberg. En musikalisk monolog av och med Per Larsson och Ingahlill Wagelin som spelas i Skövde, Göteborg och på turné i Västra Götaland.
Läs mer om Boye & Hörberg

Julglitter och operakaos

Julglitter och operakaos
Tilo Stengel

Julmusikal för hela familjen. På operahusets stora scen pågår en av de sista repetitionerna av årets julshow. Förväntningarna är höga. Regissören domderar, primadonnan och tomten tävlar om uppmärksamheten. Men något går fel och plötsligt är premiären hotad. Hur ska det gå?

Läs mer om Julglitter och operakaos

Filter
Musikteaterverk av Jacob Andréas, Rudina Hatipi och Micaela Sjöstedt

Hashtag life, hashtag du duger. Två ungdomar fastnar i en hiss. Hon är sluten, han är besatt av sin mobil. Vad händer när de börjar prata med varandra? Ett nytt verk om förebilder och om modet att våga vara sig själv i en värld som är full av filter. Spelas på skolor i Göteborg och på Lilla scenen.
Läs mer om Filter

Rakel och Oraklet
Minimusikal av Per Larsson och Anders Wängdahl

Rakel och Oraklet
Tilo Stengel

En finurlig saga för barn från 6 år. Att ha en vän är det bästa som finns. Men ibland blir vänner osams. Hur gör man då för att allt ska bli bra? Med scenkonstens magi får barnen följa med Rakel och hennes ängsliga nalle på en fantasifull resa.

Läs mer om Rakel och Oraklet

Konsert

Jubileumskonsert

Operan i Göteborg 100 år! Följ med oss till det glada 1920-talet när vi firar Göteborgs piggaste hundraåring med festpolonäs, operett och Beethovens fyra! 
Läs mer om Jubileumskonsert

Beethoven-maraton

Beethoven Marathon
Lennart Sjöberg

Alla Beethovens nio symfonier – på en dag. GöteborgsOperan och Göteborgs Symfoniker går samman för att fira gigantens 250-årsjubileum. En magnifik och unik heldagsupplevelse. 

Läs mer om Beethoven-maraton

Körsång i vintertid

GöteborgsOperans Kör på turné. Halva GöteborgsOperans Kör ger sig ut på turné i Västra Götaland med klassiska julsånger, romanser och älskade operastycken.
Läs mer om Körsång i vintertid

Trettondagskonsert med bal

Trettondagskonsert med bal
Lennart Sjöberg

Endast det bästa är gott nog. Mingel, en konsert som hyllar vår 400-årsjubilerande stad och bal på Stora scenen. Välkommen till en oförglömlig vinterkväll!

Läs mer om Trettondagskonsert med bal

Önskekonsert

Du väljer vad vi ska spela! Har du en favoritaria, en härlig musikallåt du ofta nynnar på eller ett orkesterstycke som får huden att knottra sig lite extra? Vad bra – det här är din chans att få önska vad vi ska spela!
Läs mer om Önskekonsert

Scensommarkonsert

Mats Bäcker

Operapärlor och smakprov ur den nya säsongen på turné i Västra Götaland. 

Läs mer om Scensommarkonsert


Kvinnors röst

Vi firar den kvinnliga rösten och 100-årsjubileet av det första riksdagsval då kvinnor fick rösta. Med GöteborgsOperans solister, damkör och orkester.
Läs mer om Kvinnors röst

Skapa 

Sjung med! / Existens
Körverk av John Barber och Susanna Lindmark

Sjung med!/ Existens
Lennart Sjöberg

Sångfyrverkeri för hela familjen. Två akter fyllda med allsång och ett helt nytt verk för unga sångare. Med GöteborgsOperans Barnkör, GöteborgsOperans Ungdomskörer, Arctic Light, GöteborgsOperans Orkester och Arctic Lights husband.

Läs mer om Sjung med! / Existens

Återskapa: Ministeriet

Ungdomar skapar ett nytt allkonstverk tillsammans med artister och personal från GöteborgsOperan.
Läs mer om Återskapa: Ministeriet

Familjefoajé

Familjefoajé
Tilo Stengel

Roliga dagar där barn och unga får dansa, sjunga, lyssna och pyssla. Fri entré!

Läs mer om Familjefoajé

Relaxed performance

En konsertform särskilt anpassad för publik som av olika anledningar tycker att det är svårt att gå på en vanlig föreställning. Det råder en avslappnad inställning till rörelser och ljud i publiken, som får röra sig, dansa, sjunga eller bara lyssna.
Läs mer om Relaxed performance 

Öppet hus

Operahuset fylls av aktiviteter för alla nyfikna barn och deras vuxna. Fri entré!
Läs mer om Öppet hus

Skapadagar

Inspirerande dagar för dig som är nyfiken.
Läs mer om Skapadagar 2020/2021

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen