Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Aktuellt

Publicerad 19 maj 2020

Säsongsglimtar 2020/2021

Varje vår bjuder vi in till en föreställning där vi presenterar den kommande säsongen. Det brukar bli en tillställning fylld av musik, dans, förväntan och glädje. I år får du också se glimtar ur nästa säsong, fast på ett annat sätt.

För trots att det här är en vår då inget är som det brukar, har vi som vanligt mycket som vi vill dela med dig. Därför presenterar vi nu vår nya säsong genom tre filmer: en för opera, musikal och konsert, en för dans och en för vår verksamhet Skapa. Du är välkommen att ta del av dessa filmer var, när och hur du vill.

Kanske vill du luta dig tillbaka i soffan och låta vår konferencier, musikalartisten Lars Hjertner, guida dig genom alla tre filmerna på en gång? Kanske föredrar du att själv välja i vilken ordning du vill se våra smakprov? Kanske är det något inslag du vill se om och om igen? Det bestämmer du själv.

Klicka på symbolerna i filmrutans nedre högra hörn för att välja avsnitt, växla undertexter eller justera volym och upplösning.

Välkommen till Säsongsglimtar 2020/2021. 

Opera, musikal och konsert

Henning Ruhe – konstnärlig chef Opera/drama

“Willkommen! Bienvenue! Welcome! Musikalen Cabarets öppningssång välkomnar publiken på ett sällsynt direkt sätt. Inledningsfrasen och orden som följer, “Happy to see you” gäller i allra högsta grad. Vi ser verkligen fram emot att – tillsammans med dig – att få uppleva de fantastiska historier som vi har valt för säsongen 2020/2021. Välkommen till en säsong full av starka berättelser och personligheter - och, självklart, underbar musik.”

—Henning Ruhe, konstnärlig chef Opera/drama

Lyssna bland annat på Älskade man ur den nyskrivna operan Mytomania, få ett smakprov ur Cabaret, njut av Bellinis aria Casta diva ur Norma, upplev musik av Wagner och Beethoven och hänge dig åt Fångarnas kör ur Nabucco.

Säsongsglimtar: Opera, musikal och konserter

Dans

Katrìn Hall, konstnärlig chef Dans

“Med osviklig förmåga och kraft att beröra och vara relevant har danskonsten en självklar plats mitt i samtiden. Uppgiften som vi – Göteborgsoperans Danskompani – oavbrutet ger oss själva är att staka ut nya, innovativa stigar. Vi måste våga vara rebelliska: utmana, välja det oväntade och förflytta gränser. Varmt välkommen att dela vår äventyrliga resa!”

— Katrìn Hall, konstnärlig chef Dans

Här kan du se glimtar ur danssäsongen 2020/2021. Möt koreograferna Paul Blackman, Christine Gouzelis, Kenneth Kvarnström, Johan Inger, Jo Strømgren och Alan Lucien Øyen, i egenfilmade hälsningar från prunkande trädgårdar, höga träd och djupaste kanadensisk urskog (?).  Hör också några dansare ur GöteborgsOperans Danskompani berätta personligt om verken och koreografernas arbete. 

Säsongsglimtar: GöteborgsOperans Danskompani

Skapa

Inom GöteborgsOperan Skapa formar vi scenkonst tillsammans – av, med och för människor i alla åldrar; nybörjare och scenkonstälskare, långetablerade svenskar och nyanlända människor, personer med olika förmågor och förutsättningar.

Skapa fokuserar på tre områden: barn och unga, interkulturellt arbete samt skapande utifrån att olikheter är värdefulla.

Du är alltid varmt välkommen till oss. Ja, just du!

På Skapa händer det massor nästa säsong också. Ta reda på vad – och lär känna oss lite närmare i den här filmen.

Säsongsglimtar: Skapa

Abonnemang 2020/2021

Lyft blicken.
Nu närmar sig nästa säsongs upplevelser.

När denna mycket speciella tid är över slår vi åter upp dörrarna på vid gavel och är mer än redo att fylla ditt liv med scenkonst igen – långt utanför skärmarnas fyra hörn. Säsongen 2020/2021 innehåller allt du kan önska dig av starka känslor och storslagna uttryck.

Då kan du åter få uppleva opera, musikal, dans och konsert när det är som allra, allra bäst: hundra procent analogt och obligatoriskt skärmfritt. När du vill och med vem du vill.

Du som är 28 år eller yngre betalar bara 50 % av abonnemangspriset.

Läs mer och köp ditt abonnemang här

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen