Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Aktuellt

Publicerad 22 januari 2020

Ungdomar sökes!

Obs! Deltagarantal är nu fyllt och vi kan inte ta emot fler den här gången! 
Kom gärna och se föreställningen på lördag 8/2!


Är du mellan 14 och 20 år och vill testa hur är det är att jobba med dans och scenteknik på Operan?

Vad innebär detta?

Den här säsongen har Wagners opera ”Valkyrian” spelats på Stora scenen. I augusti förra året skapade 22 ungdomar ett nytt verk utifrån berättelsen, tillsammans med artister från GöteborgsOperan. Verket heter "Återskapa: Valkyrian - Vem är en hjälte?". Det har spelats flera gånger under säsongen och utvecklats från gång till gång. Nu ska vi ta föreställningen till nästa nivå med en deluxe-variant! Tillsammans med ursprungsgänget och nya ungdomar - kanske dig? - utvecklar vi verket med dans och scenteknik. Bjud sedan in alla du känner att komma och titta på föreställningen (8 februari på Lilla Scenen). 

Vill du dansa?

Vi söker 10 personer mellan 14 och 20 år som vill arbeta ihop med en regissör och rörelseinstruktörer och tillsammans skapa rörelse och dansscener som blir en del av föreställningen. 

Vill du prova på att jobba med scenteknik?

Vi söker 4 personer mellan 14 och 20 år som vill lära sig mer om scenteknik. Du får gå bredvid våra tekniker och tillsammans med dem utveckla tekniken i föreställningen. 

Schema (gäller både för dig som vill dansa och dig som är intresserad av scenteknik) 

Onsdag 5/2 – repetition kl. 17–21

Torsdag 6/2 – repetition kl. 17–21

Fredag 7/2 – repetition kl. 17–21

Lördag 8/2 – repetition kl. 10–16 samt föreställning kl. 16.00 och kl. 18.00 

Allt sker på GöteborgsOperan, nära Nordstan. Adressen är Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg. Göteborgs centralstation, Nils Ericson-terminalen och flera hållplatser för lokal kollektivtrafik finns in närheten; se vasttrafik.se.

Hur anmäler jag mig? 

Mejla till hanna.morau@opera.se 

I mejlet ska du skriva ditt namn, dina kontaktuppgifter och om du vill vara med som dansare eller om du vill lära dig mer om scenteknik. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Vi kan ta emot 10 stycken dansare och 4 stycken teknikintresserade, så först till kvarn! 

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen