Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Aktuellt

Publicerad 21 januari 2020

Vill du vara med i GöteborgsOperans Skapakör?

Obs! Ansökningstiden har gått ut, välkommen nästa år.

I mars 2020 startar GöteborgsOperans Skapakör där alla som vill får vara med. Kören kommer att sjunga och arbeta sceniskt. Med sceniskt menas allt det som görs på en scen, till exempel teater, text och dans. 

Vem får vara med i Skapakören?

Kören är för dig som gillar eller vill prova på att sjunga och agera med andra, och som vill skapa musik och scenkonst med människor från hela världen. Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet. Däremot är det viktigt att du kan delta på våra repetitioner och konserter. När vi väljer deltagare siktar vi på en blandning av åldrar, språk, kön, nationaliteter och bakgrunder.

Vad kommer vi att göra? 

Vi kommer att sjunga, skriva texter, arbeta med rörelse och spela teater. Vi kommer att blanda språk och stilar. Vi har en konsert den 6 maj och publika föreställningar 30–31 oktober och 1 november 2020.

Finns inte GöteborgsOperans internationella kör längre? 

Skapakören är en utveckling av kören som tidigare hette Internationella kören. Vi byter namn från Internationella kören till Skapakören för att med namnet visa att vi utöver sång och musik även kommer jobba mer med det sceniska skapandet. 

Var övar vi?

På GöteborgsOperan, Christina Nilssons gata, 411 04 (nära Nordstan).

Språk?

Vi arbetar på svenska och engelska, men du är välkommen att vara med oavsett vilket språk du talar. Vi hjälps åt med att tolka och översätta. 

När ses vi?

Vi övar på tisdagar kl. 19.15-21.00 från och med den 10 mars fram till slutet av oktober, med sommaruppehåll i juni och juli. 

Det kommer att vara en konsert den 6 maj och sedan flera föreställningar den 30-31 oktober och 1 november. 

Hur anmäler jag mig?

Du skickar ett mejl till hanna.morau@opera.se senast den 23 februari. 

I mejlet ska du skriva:
Ditt namn
När du är född
Ditt modersmål  
Din könstillhörighet  
Om du kan spela något instrument 

Skicka in din anmälan redan idag. Vi jobbar utifrån olika urvalskriterier och fyller på de olika urvalsgrupperna efter hand. För varje urvalsgrupp gäller först till kvarn, vilket betyder att om du anmäler dig fort har du störst chans att komma med. 

Är du nyfiken? Har du frågor? Vill du vara med? Mejla till hanna.morau@opera.se 


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen