Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Barn och unga

Barn och unga

Från Dansa med bebis till ungdomsföreställningen Filter – på GöteborgsOperan hittar du mycket som riktar sig speciellt till en yngre publik och familjer. Flera av våra föreställningar för barn och unga är mer än bara föreställningar – de låter dig delta och bidra till någonting nytt. Exempel på det är Familjefoajé, Återskapa: Ministeriet och Skapadagar. 

Rakel och Oraklet

En finurlig saga för barn från 6 år.
Minimusikal av Per Larsson och Anders Wängdahl
Läs mer här

Filter

Hashtag life, hashtag du duger.
Musikteaterverk av Jacob Andréas, Rudina Hatipi och Micaela Sjöstedt

Filter riktar sig främst till ungdomar mellan 13 och 16 år men passar alla som någon gång varit unga och funderat över sin identitet.
Läs mer här

Sjung med!

Välkommen till en allsångskonsert för hela familjen!
Konserten ”Sjung med!” är en gemensam hyllning till körsångens glädje, där publiken bjuds in att sjunga allsång till kända låtar
Läs mer här

Julglitter och operakaos

Julglitter och operakaos är en ny familjemusikal. Till nya arrangemang av klassiska julmelodier utspelar sig ett musikaliskt äventyr med lika delar glädje och allvar.
Läs mer här

Skapadagar

Skapadagar på GöteborgsOperan är ett ypperligt tillfälle för dig som är nyfiken på musik, sång, musikdramatik och dans att ta reda på mer. Du kan delta och uppleva, inspirera och inspireras.
Läs mer här 

Familjefoajé

Roliga helgdagar där barn och unga får dansa, sjunga, lyssna, pyssla och lära sig mer om alla konstformer som finns på GöteborgsOperan.
Läs mer här

Återskapa

Varje år i augusti bjuder vi in ungdomar mellan 13 och 21 år att vara med och skapa en föreställning med GöteborgsOperan. I projektet Återskapa får man arbeta med både musik, sång, dans och scenteknik.

Barn och Ungdomskörer

I GöteborgsOperans Barnkör sjunger 40 barn mellan 9 och 12 år. I GöteborgsOperans Ungdomskörer sjunger 60 ungdomar mellan 12 och 25 år. I Ungdomskören yngre är deltagarna 12-16 år och i Ungdomskören äldre är de 16-25 år.
Läs mer här

Unga Ambassadörer

Är du intresserad av scenkonst? Vill du bli ung ambassadör? För dig som är 13 år och uppåt.
Anmäl ditt intresse till skapa(at)opera.se så återkommer vi!

Skapa dans

Skapa dans fokuserar på att nå ut med danskonst till barn och unga vuxna. Vi välkomnar dig som är nyfiken på dans och vill möta konstformen dans och dansarna i GöteborgsOperans Danskompani på nya sätt.
Läs mer här

Öppet hus

En dag på februarilovet v 7 öppnar vi operahuset för alla nyfikna barn och unga, och deras vuxna. Läs mer om programmet på denna sida under vintern 2020/2021.

Relaxed performance

Relaxed performance är en konsertform särskilt anpassad för publik som av olika anledningar tycker att det är svårt att gå på en vanlig föreställning. Det råder en avslappnad inställning till rörelser och ljud i publiken, som får röra sig, dansa, sjunga eller bara lyssna. Det är enkelt att ta sig in och ut. 
Läs mer här

Skolföreställningar

Varje säsong ger vi ett antal föreställningar speciellt för skolor.
Skicka ett mail till marknad (at) opera.se för att få information om vad som är aktuellt just nu.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen