Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

GöteborgsOperans Danskompani

Göteborgs­|Operans Dans|kompani

Showreel

GöteborgsOperans Danskompani är ett av Europas främsta kompanier för samtida dans. De 38 dansarna kommer från över 20 länder. Individuellt är de starka och kreativa konstnärer, tillsammans bildar de en energisk, dynamisk kraft. 

Repertoaren består främst av nya verk som skapas direkt för kompaniet, på plats i Göteborg, av några av vår tids mest uppburna koreografer i samarbete med internationella team, kompositörer och musiker. 

Det unika uttryck som är GöteborgsOperans Danskompanis signum attraherar den internationella dansvärlden och vid sidan av alla föreställningar på GöteborgsOperans scener gästspelar kompaniet för utsålda hus över hela världen. 

Kompaniet har invigt internationella dansfestivaler och uppträtt på scener som Kennedy Center, White bird och Carolina performing arts i USA, Kampnagel och Movimentos i Tyskland, belgiska De Singel, La vilette och Théâtre national de Chaillot i Frankrike, Sadler’s wells i Storbritannien, Steps festival i Schweiz och på turné i Kina.

Katrín Hall är konstnärlig chef för GöteborgsOperans Danskompani sedan 2016.
Läs Katrín Halls manifest för säsongen 2020/2021

Aktuella uppsättningar

Våra dansuppsättningar den här säsongen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen