Om dans

Om dans

Dans ska upplevas

Att se dans ska beröra. Det som händer är bortom det rationella och intellektuella. Den moderna dans du upplever hos oss innehåller sällan någon berättelse, den ska inte ”förstås”. Vi vill gärna förändra sättet som de flesta av oss uppfattar konst på. Att gå på en dansföreställning ska bli en helt ny upplevelse.

Danskompani i operahus

GöteborgsOperans Danskompani är ett av få moderna kompanier som huserar i ett operahus. Vår varierade, internationella och utmanande dansrepertoar vidgas ytterligare genom samarbeten med GöteborgsOperans Orkester och Kör. Exempel på detta är Våroffer av Marie Chouinard (2013) Interfacial Scale av Hiroaki Umeda (2013) och programmet Spirit av Sidi Larbi Cherkaoui och Saburo Teshigawara (2014).

Dans på turné

Vid sidan av alla föreställningar på GöteborgsOperans scener turnerar GöteborgsOperans Danskompani både nationellt och internationellt. De senaste säsongerna har GöteborgsOperans Danskompani bland annat gästat Kennedy Center i Washington, White Bird i Portland och Carolina Performing Arts i Chapel Hill (USA), operahuset i Tel Aviv (Israel), JuliDans i Amsterdam (Holland), Tanzmesse i Düsseldorf (Tyskland), December Dance i Brügge (Belgien) och Dansens Hus i Oslo (Norge).

Läs mer om repertoaren för turné

Aktuella föreställningar

Våra dansföreställningar den här säsongen.

Repertoar för dansturné

Klicka här för att läsa mer.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen