Projektledare

Projektledare

Vill du bli vår nya projektledare och ha en nyckelroll i ett modernt operahus?

Sista ansökningsdag 14 november

GöteborgsOperan är ett operahus med engagerade medarbetare, avancerad teknik, komplex organisation och ett effektivt projektorienterat arbetssätt. Grunden i verksamheten är opera, dans och musikal, där du som projektledare ansvarar för och driver de produktioner som spelas på våra scener i huset, i regionen och på turnéer både nationellt och internationellt. 

Projektledarens roll är att ha totalansvar för samtliga delar i projektet; att planera, budgetera, leda, följa upp samt att ha arbetsmiljöansvar i projekten. Du rapporterar projektet direkt till VD.

Arbetet som projektledare på GöteborgsOperan ställer stora krav på situationsanpassat ledarskap och kommunikation samt innebär nära samarbete med företagets samtliga avdelningar. Att arbeta tillsammans med gästande artister och konstnärliga team, ofta internationella, är också en del av arbetet och förutsätter goda språkkunskaper i engelska och gärna fler språk. Varje projektledare har ansvar för ett antal projekt som löper parallellt, i olika faser.

På projektavdelningen arbetar ett flertal projektledare, projektledarassistent, systemansvariga, jurist och bildproducent. Projektavdelningen leds av projekt-och planeringschefen.

Vi söker dig som har:

  • Minst 3-årig gymnasieutbildning med relevant påbyggnadsutbildning som projektledarutbildning eller motsvarande
  • Flera års dokumenterad erfarenhet av arbete i arbetsledande ställning som chef, projektledare eller producent i större projekt/företag med hög komplexitet
  • Goda språkkunskaper i svenska och engelska samt gärna ytterligare ett språk
  • Relevant arbetslivserfarenhet inom scenkonst, kultur, media, film, event och närliggande branscher är meriterande.
  • Erfarenhet av att arbeta i internationella sammanhang är meriterande. 

Som person har du god förmåga att samarbeta, leda och du är skicklig på att kommunicera med olika typer av människor. Du är drivande, agerar självständigt och är bra på att balansera och förena olika intressen. Du ser till helheten samtidigt som du arbetar strukturerat och lösningsorienterat, även i stressade situationer. Du har intresse och drivs av att jobba med övergripande förbättringar och utveckling av processer. I det dagliga arbetet används ett flertal system för planering, budgetering mm vilket förutsätter att du har god datakunskap. 

Det är viktigt att du har intresse och engagemang för scenkonst i allmänhet och de konstarter GöteborgsOperan representerar i synnerhet.

Tjänsten är mestadels förlagd till dagtid, men innefattar även en del kvällar och helger, samt resande vid bl a internationella turnéer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Ansök tjänsten här

Kontakt

Jessica Fjelkegård, Chef projekt och planering
tfn 031-10 80 20

Anna Holm, HR-specialist
tfn 031-10 80 71

Facklig företrädare

Matilda Holmberg, Teaterförbundet
tfn 031-10 82 49

Marlene Jahnke, Ledarna
tfn 031-10 82 57


Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen