Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Våra scener

Våra scener

GöteborgsOperan består av två hus. Ett i Göteborg med Stora scenen och Lilla scenen samt ett i Skövde, kallat Skövdescenen. Dessutom samarbetar vi med flera scener i Västra Götaland. Våra turnéer ger oss en chans att möta en ny publik både i Sverige och utomlands.

Stora scenen och Lilla scenen, i Göteborg

Stora scenens salong rymmer 1 276 personer. Lilla scenen når en publik på 230. Några gånger per säsong hålls även konserter i GöteborgsOperans foajé. Dessa kostar ingenting och du sitter där det finns plats, på bänkar och i trappor.

"Det mindre, intimare formatet är ett bra komplement till föreställningarna på Stora scenen", säger Göran Gademan, dramaturg på GöteborgsOperan. "Ibland vill man komma nära publiken på ett sätt som inte är möjligt på en stor scen."

GöteborgOperan Skövdescenen, i Skövde

Skövdescenen är inrymd i en vacker 1800-talsbyggnad mitt i Skövde med gångavstånd från buss- och tågstationen. I huset finns tre föreställningslokaler: Scenen, Salen och Caféet. Scenen har drygt 130 sittplatser. Salen används bland annat till lördagskonserter och Caféet har en liten scen av ”stand up-format” för mindre framträdanden. Skövdescenen tar emot studiebesök och ordnar guidade turer. Lokalerna kan också hyras för t ex möten, seminarier och gästspel.

GöteborgsOperan i regionen ...

GöteborgsOperan erbjuder en spridning både geografiskt och konstnärligt i regionen. Vi spelar omväxlande små föreställningar för bygdegårdar, mindre musikaler och dans för mellanstora scener samt emellanåt musikaler och dansföreställningar på större scener.

... och i världen

Att åka på turné och göra gästspel är en del i den konstnärliga visionen och skapar möten med en ny publik. GöteborgsOperans Danskompani har turnerat bland annat i Israel, Norge, Holland och USA.

Spelplan

Se vilka föreställningar som är aktuella denna säsong samt datum och tider i vår spelplan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen