Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Adrian Angelico

Adrian Angelico debuterade på Royal Opera House, Covent Garden, 2014, i rollen som Marquise de Merteuil i John Fulljames uppsättning Quartett på Linbury Studio Theatre. Året därefter blev han inbjuden att sjunga Flora i Richard Eyres produktion av La traviata på teaterns stora scen.

Angelico debuterade på Bregenzer Festspiele 2010, i två nya produktioner av Mieczysław Weinbergs operor Die Passagierin och Das Portrait. Andra viktiga debuter är den brittiska operadebuten med Touring Operas uppsättning av Flavio. År 2017 åkte han på turné med Covent Gardens uppsättning av Quartett. (Rouen, Trento och Spoleto Festival, USA).

Övriga roller att nämna är Kompositören i Ariadne på Naxos, Octavian i Rosenkavaljeren, Prinsen i Askungen, Cherubin i Figaros bröllop, Prins Orlovsky i Läderlappen, Räven i Den listiga lilla räven och Vitige i Händels Flavio.

Konsertant har Angelico medverkat i Peer Gynt med Göteborgs Symfoniker, Beethovens symfoni nr.9 med NDR och Oslo Filharmonien, Mozarts Requiem, Messias, Rossinis Petite Messe solennelle och Johannespassionen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen