Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Åke Zetterström

Åke Zetterström, baryton, är utbildad vid Teater- och operahögskolan i Göteborg, medverkade i invigningsföreställningen av GöteborgsOperan 1994 och tillhör sedan dess solistensemblen. Bland hans många roller kan nämnas Papageno, Talaren och Andre harneskbeklädde i Trollflöjten, Prosten Brusander i Kristina från Duvemåla, Schaunard i La bohème, Gunther i Ragnarök samt Figaro i Barberaren i Sevilla. Vidare Dandini i Askungen, Ford i Falstaff, Ribbing i Gustavo III, titelrollen i Don Giovanni, Greven och Antonio i Figaros bröllop, Sjtjelkalov i Boris Godunov, Achillas i Julius Caesar och Advokat Sjögren (Dr Falke) i Läderlappen samt Prus i Fallet Makropulos, Uberto i La serva padrona, Nick Shadow i Rucklarens väg, Melisso i Alcina, Dulcamara i Kärleksdrycken, titelrollen i Gianni Schicchi, Germont i La traviata och Alfio i Cavalleria rusticana.
Åke Zetterström har gästat Drottningholms Slottsteater i titelrollen i Reine Jönssons opera Cecilia och apkungen, som också sändes i tv. För den rollen fick han motta Drottningholmsteaterns vänners stipendium ur H.K.H. Kronprinsessans hand. Redan tidigt i sin karriär blev han Birgit Nilsson-stipendiat och för rollen som Sixtus Beckmesser i Mästersångarna i Nürnberg, på GöteborgsOperan, tilldelades han Tidskriften Operas operapris 2010.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen