Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Alexander Grove

Alexander Grove är född i London och hans sångarkarriär inleddes redan då han som sjuåring var goss-korist och solist vid St Paul's Cathedral i London. Därefter fortsatte han vid The Royal Northern College of Music i Manchester och vid Georg Solti Accademia di Bel Canto i Italien.

Grove har medverkat i flera tävlingar och 2010 utnämndes han till vinnare i den manliga sångarkategorin i Kiri Te Kanawas ”Kiri Prize” på BBC i London.

På GöteborgsOperan har Alexander Grove bland annat gjort Sonen i De sju dödssynderna, medverkat i Ariadne på Naxos och i Gianni Schicchi.

Alexander Grove har gestaltat över 60 opera- och operettroller såsom Don José i Carmen på Malmö Opera (2018) där han också har sjungit Don Ramiro i Askungen, en roll han även sjungit på Finlands nationalopera, Magnus Gabriel i Cristina Regina di Svezia, Foroni med Tobias Ringborg på Vadstenaakademien, Gastone i La traviata och Remendado i Carmen på Opera på Skäret, Danilo i Glada änkan på Scottish Opera, titelrollerna i ”Le Nos” på Royal Opera Covent Garden; ”L’amico Fritz” på Den Jyske Opera och Erster Geharnischter mann i Trollflöjten med Daniel Harding i Lucerne.

År 2017 uruppförde Alexander Grove den för honom specialskrivna rollen som Dick Gren i Rickard Söderbergs operettfars Teaterhotellet på Ystadoperan.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen