Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Anders Larsson

Anders Larsson, baryton har framträtt på Oper Frankfurt som Germont i La Traviata, Posa i Don Carlos, i titelrollen i Ullmanns Kejsaren av Atlantis och som Macduff i Ernest Blochs Macbeth. Säsongen 2005/2006 sjöng han Belcore i Kärleksdrycken, Greven i Figaros bröllop och Lescaut i Manon Lescaut på Kungliga Operan. Under 2006/2007 gjorde han Mandryka i GöteborgsOperans kritikerrosade Arabella i regi av Christof Loy och framträdde som Germont på Kungliga Operan såväl som på Staatsoper i Berlin.

Han har vidare sjungit Ford i Falstaff på Kungliga Operan, Germont i Köpenhamn och Fernando i Fidelio vid debuten på Gran Teatre del Liceu i Barcelona. Under säsongen 2009/2010 stod Anders Larsson åter på GöteborgsOperans scen, denna gång i titelrollen av Daniel Börtz Goya, återvände till Kungliga Operan som Falke i Läderlappen. Säsongen 2010/2011 innefattade Valentin i Faust på Folkoperan, samt Donner och Gunther i Wermland Operas produktion av Nibelungens Ring. Under hösten 2011 återvände Anders Larsson till Folkoperan som Sharpless i Madam Butterfly. Våren 2012 sjöng han ytterligare en Wagnerroll; Amfortas i Parsifal på Malmö Opera. Våren 2013 medverkar han i Beethovens symfoni nr 9 - vårens Orkesterkonsert på GöteborgsOperan .

Under sommaren 2001 debuterade Anders Larsson på Glyndebourne som Greven i Figaros bröllop. Han har även sjungit Silvio i Pajazzo samt den ledande rollen vid uruppförandet av Luca Francesconis Ballata La Monnaie i Bryssel, Lindorf/Coppelius/Mirakel/Dapertutto i Hoffmanns äventyr, och Greven i Capriccio på Kungliga Operan. Övriga engagemang har inkluderat Pelléas i Pelléas och Mélisande på La Monniae, titelrollen i Eugen Onegin i Spoleto och på Malmö Opera, Marcello i La Bohème och Greven i Capriccio på Det Kongelige Teater i Köpenhamn, Creon i Haydns Orfeus och Eurydice vid Nationale Reisopera i Nederländerna och Papageno i Trollflöjten på Wermland Opera. På GöteborgsOperan har han, förutom Mandryka i Arabella och Goya, även sjungit Escamillo i Carmen, Guglielmo i Così fan tutte, Don Alvaro i Resan till Reims, Falke i Läderlappen och Greven i Figaros bröllop.

Anders Larsson är också en flitigt anlitad konsertsångare vid bl a Sveriges Radios Symfoniorkester, Göteborgs Symfoniker och vid Kungliga Filharmonikerna där han bl a sjungit titelrollen vid uruppförandet av Daniel Börtz oratorium Hans namn var Orestes under ledning av Albert Gilbert. Han har sjungit Harlekin vid konsertanta framföranden av Ariadne auf Naxos med Jeffrey Tate i Minneapolis och Stravinskijs Canticum Sacrum i Bryssel och Berlioz Lelio i Luxemburg.

Anders Larsson är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, där han tagit diplom. Bland de stipendier han erhållit kan nämnas Christina Nilsson-stipendiet och Birgit Nilsson-stipendiet. På CD kan Anders Larsson bland annat höras i Förklädd Gud (Naxos) samt Allan Pettersson Barfotasånger (BIS/Naxos).

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen