Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Andreas Björklund

Andreas Björklund har jobbat med teater hela sitt vuxna liv. Han började som turnétekniker på Älvsborgsteatern i slutet av 1980-talet och har mörklagt många gymnastiksalar i Västra Götaland.

Under 1990-talet utbildade sig Andreas Björklund till teaterljussättare på Dramatiska Institutet (Stockholms dramatiska högskola). Därefter var han verksam som frilansare i tio år och skapade ljusdesign, och så småningom även scenografi, till ett sjuttiotal produktioner inom teater, dans, konst och opera. Exempel på uppdragsgivare är Teater Bhopa, Atalante, länsteatrar, Riksteatern Drama, Det Kongelige Teater. Han har också arbetat tillsammans med en mängd fria grupper och projekt runt om i Skandinavien.

År 2004 började Andreas Björklund att ägna sig mer åt regi och han har varit fast anställd biträdande regissör vid GöteborgsOperan sedan 2007 och som sådan har han arbetat med närmare fyrtio opera- och musikalproduktioner.

På GöteborgsOperan har Andreas Björklund regisserat repriseringar som Barberaren i Sevilla, Mozarts Requiem, Eugen Onegin, Tosca och Turandot.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen