Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Anna-Maria Helsing

Anna-Maria Helsing debuterade på Finlands Nationalopera med Kaija Saariahos Adriana Mater 2008. Hon har dirigerat flera världspremiärer, senast Momo vid Den Kongelige Opera i Köpenhamn och Magnus-Maria av Karólína Eiríksdóttir som turnerat i Skandinavien. Hon har också framfört etablerade operor av Mozart, Cimarosa, Puccini, Mascagni, Madetoja och Bernstein på operahuset i Tammerfors och operafestivalen i Savonlinna, för att bara nämna några.

Anna-Maria Helsing har en särskild dragning till den modernistiska och samtida musikens sound och stil. Bland hennes kommande engagemang kan nämnas hennes debut med Malmö symfoniorkester och GöteborgsOperans Orkester samt nya gästspel hos de finska radiosymfonikerna, filharmonikerna, Göteborgssymfonikerna, Islands symfoniorkester, Norrköpings symfoniorkester, Nordiska kammarorkestern, Tapiola Sinfonietta med flera.

Anna-Maria Helsing inledde sin karriär som violinist (med examen från konservatoriet i Jakobstad och musikakademin i Bydgoszcz) och ledde kammarorkestrar innan hon blev konstnärlig ledare för Pietarsaari Sinfonietta och dirigent för Wegelius kammarorkester. Hon har deltagit i masterclasser med Jorma Panula, Vladimir Jurowski och John Carewe. Precis efter att hon hade avslutat sina studier i Leif Segerstams klass vid Sibelius-akademin valdes den finländska dirigenten ut som en av deltagarna i kulturstiftelsen Allianz internationella dirigentakademi, som leds av bland andra Esa-Pekka Salonen och Gustavo Dudamel.

2011 blev Anna-Maria Helsing den första dirigenten att tilldelas Louis Spohr-medaljen i den tyska staden Seesen. 1999 vann hon första pris i den internationella tävlingen i 1900-talsmusik för unga musiker i Warszawa.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen