Alla föreställningar i augusti är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet under augusti.

Läs mer

Om oss

Annalena Persson

Annalena Persson, sopran, är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och knuten till GöteborgsOperan sedan 2005. År 2003 vann hon den fjärde internationella tävlingen för Wagnersångare i Bayreuth och tilldelades också publikens specialpris för bästa sångerska/sångare.

På GöteborgsOperan har Annalena Persson gjort en mängd roller såsom Sieglinde i Wagners Valkyrian – en roll hon fick Tidskriften Operas pris för, Madame Butterfly, Kundry i Parsifal, Tatjana i Eugen Onegin, titelrollen i Elektra, Elisabeth i Don Carlos, Salome, Den främmande furstinnan i Rusalka och Isolde i Tristan och Isolde. Vidare har hon sjungit Emilia Marty i Fallet Makropulos, en uppsättning som också spelats i Brno, Hongkong och Shanghai.

På Kungliga Operan har Annalena Persson bland annat sjungit Santuzza i Cavalleria rusticana samt Senta i Den flygande holländaren, en roll hon också gjort i Bergen och på Welsh National Opera samt Isolde i Tristan och Isolde, som hon även gjort i Seattle, Köln, Basel och på Welsh National Opera. Vidare har hon gjort Sieglinde i Valkyrian på Den Ny Opera i Esbjerg, Ortlinde i Valkyrian på Théatre Châtelet, Turandot på Teater Hedeland och på Cagliari Opera på Sardinien och Salome på De Nederlandse Opera. Nämnas bör också Chrysothemis i Elektra i Bryssel och Berlin, Brünnhilde i Valkyrian på Opera North och Den Ny Opera i Esbjerg och Siegfried på Opera North samt Brittens War Requiem under ledning av Shao-Chia Lü i Taiwan.

Annalena Persson har även sjungit Beethovens 9:e Symfoni med Chicago Symphony Orchestra under ledning av Herbert Blomstedt och med London Symphonie Orchestra i Florida liksom sopranpartiet i Beethovens 8:e med Göteborgs Symfoniker och Gustavo Dudamel.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen