Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Anton Ljungqvist

Anton Ljungqvist är utbildad på Operahögskolan i Stockholm och tog examen 2011. På GöteborgsOperan har han tidigare gjort rollerna Horatius och Förste dödgrävare i Thomas Hamlet.

På Wermland Opera har Anton Ljungqvist tidigare framträtt som Eisenstein i Läderlappen samt i Trilogin där han sjöng rollerna Figaro i Barberaren i Sevilla och Figaros bröllop, samt Fernando i Fidelio. Han har även framträtt som Doktor Grenvil i La traviata samt medverkat på turnéer.

Vidare har Ljungqvist medverkat i Bergen Nasjonale Operas uppsättning av Bernsteins Candide samt sjungit Sharpless i Madame Butterfly på Folkoperan och Dandini i Askungen på Den Nye Opera i Bergen. På Malmö Opera har han sjungit Zuniga i Carmen, samt medverkat i Daniel Fjellströms Tusen och en natt. Han har också sjungit Collatinus i Brittens The Rape of Lucretia på Vattnäs Konsertlada samt medverkat i den nyskrivna Alt om min familie på Nationaloperan i Bergen.

På konsertscenen sjunger Anton Ljungqvist verk som Bachs Johannespassionen, Mozarts Requiem och Mozarts Kröningsmässa, Brahms Ein deutsches Requiem, Faurés Requiem och Duruflés Requiem. 2017 medverkade Anton som solist på Sveriges Radios Symfoniorkesters Trettondagskonserter på Berwaldhallen som sändes i SVT. Han har även gjort rollen som Mitjuka i Boris Godunov med Göteborgs Symfoniker under ledning av Kent Nagano, med konserter i Göteborgs och Stockholms konserthus.

Anton Ljungqvist har belönats med en rad stipendier, såsom Joel Berglund-stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium. På cd kan Anton Ljungqvist höras som Arnold Messenius i Jacopo Foronis Cristina, regina di Svezia.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen