Om oss

Anton Ljungqvist

Anton Ljungqvist, basbaryton, är utbildad på Operahögskolan i Stockholm. Bland hans senaste roller kan nämnas Figaro i både Barberaren i Sevilla och Figaros bröllop samt Fernando i Fidelio på Wermland Opera. Innevarande säsong gästar han även Malmö Opera i Daniel Fjellströms Tusen och en natt. Ljungqvist har tidigare sjungit Sharpless i Madama Butterfly på Folkoperan, Zuniga i Carmen på Malmö Opera och Dandini i Askungen på Den Nye Opera i Bergen. Vidare har han gestaltat rollen som Collatinus i Brittens The Rape of Lucretia på Vattnäs Konsertlada och medverkat i den nyskrivna Alt om min familie på Bergen Nasjonale Opera.

På konsertscenen sjunger Anton Ljungqvist verk som Bachs Johannespassionen, Mozarts Requiem och Kröningsmässa, Brahms Ein deutsches Requiem och såväl Faurés som Duruflés Requiem.

På cd kan han höras som Arnold Messenius i Jacopo Foronis Cristina, regina di Svezia. Anton Ljungqvist har belönats med en rad stipendier, såsom Joel Berglund-stipendiet och Kungliga Musikaliska Akademiens stipendium.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen