Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Åsa Fång

Åsa Fång är utbildad vid Balettakademiens musikallinje i Göteborg och har medverkat i ett flertal stora musikaler. På GöteborgsOperan har man kunnat se henne som Ellen i Miss Saigon och i Evita. Hon har också gjort personliga tolkningar av Edith Piaf som föreställningen ”Brel möter Piaf - Sparven och Rebellen" och ”Edith Piaf - Livet och Kärleken” som hade premiär på GöteborgsOperan 2002.

På Malmö Opera har Åsa Fång gjort roller som Mrs Wormwood i Matilda, Mrs Wilkingsson i ”Billy Elliot”, Lauren i ”Kinky Boots”, Jente i ”Spelman på Taket”, Katarina i ”Pippin”, Spindelkvinnan i ”Spindelkvinnans kyss”, Fröken Öken i ”Banankontakt”, Maria Magdalena i ”Jesus Christ Superstar”, Ellen i ”Miss Saigon”, Tonja i ”Dr Zjivago”, Mrs Van Hopper i ”Rebecca” och Charlotte Malcom i ”Sommarnattens leende”.

Åsa Fång har också medverkat i "Robert Gustafssons 25-års jubileumsrevy" och som Sally Bowles i ”Cabaret” på Nöjesteatern, Christine Colgate i ”Rivierans guldgossar” på Cirkus. För rollen som Hemska Häxan i ”Trollkarlen från Oz” på Lisebergsteatern tilldelades hon en Guldmask.

Hon har även gett ut cd:n ”Åsa Fång sjunger Edith Piaf - La vie et l´amour” samt medverkat tv-och filmproduktioner som ”Så ska det låta”, ”Doobidoo”, ”Diselråttor och sjömansmöss och i filmerna om Johan Falk.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen