Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Avi ”Bambi” Yona Bueno

Avi Yona Bueno (Bambi) är en skicklig ljusdesigner som under sin långa och framgångsrika karriär har samarbetat med framstående konstnärer inom flera olika fält: musiker, rockband, teater- och operaregissörer, koreografer och danskompanier, musikteatrar och bildkonstnärer från såväl Israel som andra delar av världen.

Bambi inledde sin karriär som ljusdesigner för stora israeliska musiker och band som spelade i och utanför Israel. Han gick sedan vidare till att arbeta med internationella musiker på konserter och turnéer. Vid sidan om detta arbete har han etablerat sig som ledande ljusdesigner på de israeliska teater-, opera- och dansscenerna och har fasta uppdrag på flera stora institutioner.

Under sin framgångsrika karriär har Bambi skapat ljuset till en mängd olika föreställningar och konstnärliga evenemang –allt från superstora mainstreamproduktioner till smala, experimentella projekt. Han har tilldelats dussintals prestigefyllda utmärkelser och priser och är mycket respekterad inom både den inhemska och internationella scenkonstvärlden.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen