Välkommen till ett tryggt besök.

Om oss

Benjamin La Cour

Benjamin la Cour är scenograf och ljusdesigner med en MFA i teaterdesign från NYU Tisch. För sin scenografi till Disneys Ringaren av Notre Dame tilldelades la Cour The Reumert Talent Award. Han har också gjort scenografi och kostym för Premiere på Århus Teater, där han också står för ljusdesignen till bl.a. Fröken Julie, Rosmersholm och Jeppe på berget.

För producenten HMP har Benjamin gjort scenografi till In the Woods på Tivoli och American Idiot på Gray Hall, Christiania. För sitt arbete med Into the Woods och Disneys Ringaren i Notre Dame mottog han Margurite Vibys jubileumsbidrag. För Østre Gasverksteater har Benjamin skapat scenografi för Vildheks, som på grund av publiktrycket fick flyttas till Bellevue Theatre, där Benjamin har tre produktioner på gång: Bellevue Badehotel, En kolumn av eld av Ken Follet och dansverket Danish Design. Benjamin la Cour står också för scenografi och ljus till Disneys Den lilla sjöjungfrun i Sao Paulo på Teatro Santander.

Vidare har han gjort scenografi och kostym till Stephen Kings Misery på Republique Theatre i Köpenhamn, och till Michael Endes Never Ending Story på Århus Theatre har han gjort scenografi och ljusdesign.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen