Om oss

Bjorn Dobbelaere

Bjorn Dobbelaere, dirigent kommer från Belgien och började sin karriär som violinist. Efter att ha tagit masterexamen i kammarmusik och viola i Leuven började han som assisterande dirigent på musikteatern i Duisburg, Tyskland.

Han var musikalisk ledare för flera musikaler i Belgien och blev därefter rekryterad till London som musikalisk ledare för West Ends originaluppsättningar av Les Misérables och Phantom of the Opera. Han var musikaliskt ansvarig för GöteborgsOperans produktion av Miss Saigon 2004/05 och återvände därefter till London och dirigerade även 20-årsjubiléet av denna produktion. Andra musikaler inkluderar bl a Spelman på taket och Trollkarlen från Oz och han var även musikalisk supervisor för Cameron Mackintosh uppsättning av Les Misérables i Rotterdam.

På GöteborgsOperan har Bjorn Dobbelaere, förutom Miss Saigon, även dirigerat och varit musikaliskt ansvarig för Cats, Mary Poppins, vår Romeo och Julia-produktion, för vilken han även svarade för konceptet, och Guys and Dolls. Hösten 2009 dirigerade han GöteborgsOperans produktion av Cats från 2006, på Cirkus i Stockholm. Nyligen har han varit dirigent och musikaliskt ansvarig för Soldier of Orange, en nyskriven musikal, i Amsterdam.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen