Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Bjorn Dobbelaere

Bjorn Dobbelaere är en internationellt erkänd crossover-dirigent som genom åren har dirigerat konserter med klassisk musik, pop samt ett flertal musikteatrar, musikaler, operetter och operor.

Bjorn Dobbelaere har varit musikalisk ledare för flera musikaler i Belgien och blev rekryterad till London som musikalisk ledare för West Ends originaluppsättningar av Les Misérables och The Phantom of the Opera. Andra musikaler inkluderar Spelman på taket och Trollkarlen från Oz och han var även musikalisk supervisor för Cameron Mackintosh uppsättning av Les Misérables i Rotterdam.

På GöteborgsOperan har Bjorn Dobbelaere dirigerat och varit musikaliskt ansvarig för Miss Saigon, Cats, Mary Poppins, Romeo och Julia, för vilken han även svarade för konceptet, Guys and Dolls och The Phantom of the Opera. Hösten 2009 dirigerade han GöteborgsOperans produktion av Cats på Cirkus. Han har också dirigerat och varit musikaliskt ansvarig för Soldier of Orange, en nyskriven musikal, i Amsterdam.

Bjorn har vid sidan av karriären intresserat sig för utbildning och 2012 till 2015 var han Head of Musical Theatre vid Royal Academy of Music i London. Under 2016 debuterade han som regissör för musikalen Spring Awakening vid Culture Square Theatre i Shanghai. På Kulturhuset Spira har han dirigerat musikalen Spelman på taket och han var musikaliskt ansvarig för musikalen On the town.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen