Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Björn Larsson

Björn Larsson, basbaryton, är född och uppvuxen i Göteborg och har studerat vid bl a Musikhögskolan i Göteborg, Det Kgl. Danske Musikkonservatorium och Operahögskolan i Stockholm. Han debuterade som Greve Almaviva på Läckö Slottsopera och som Don Giovanni på Statsoperan i Prag och har därefter framträtt på operahus och festivaler som Teatro Carlo Felice (Genua), Schlosstheater im Neuen Palais, (Potsdam/Berlin), Mecklenburgisches Staatstheater Schwerin, Opéra national de Lorraine (Nancy), Malmö Opera, Ystadoperan m fl i roller som Leporello, Capulet, Lord Ruthven i Marschners Der Vampyr, Conte Asdrubale i Rossinis La pietra del paragone och Dr Falke i Läderlappen.

Björn Larsson har varit pristagare i den internationella sångtävlingen Concorso Enrico Caruso i Milano. Konsert- och oratorierepertoaren omfattar bl a verk som Mozarts, Brahms och Faurés Requiem, L-E Larssons Förklädd Gud, Kodalys Te deum, Rossinis Petite messe sollenelle, Bachs Magnificat och Johannespassionen samt Händels Messias. Vidare har Björn Larsson sjungit roller som Ramfis i Aida, Banco i Macbeth och titelrollen i Porgy and Bess i Göteborgs Konserthus.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen