Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Carina Söderman

Carina Söderman är musikalartist och har studerat drama på Göteborgs universitet, gått Kulturamas musikallinje i Stockholm och utbildat sig till skådespelare på Teaterhögskolan i Malmö.

Sedan 1986 har Carina Söderman turnerat med Riksteatern med bl.a. Stoppa Världen – Jag vill stiga av, Tolvskillingsoperan, Spelman på taket och Zorba. Hon har också medverkat i Les miserables på Cirkus samt spelat rollen som Ulrika i Västergöhl i Kristina Från Duvemåla på Malmö Opera, GöteborgsOperan och Cirkus.

På GöteborgsOperan har Carina Söderman också gjort rollen som Fågelfrun i Mary Poppins, Madame Renaud i La Cage aux Folles, Patricia Fodor i Crazy for you och Scrooge i En Julsaga samt medverkat i Ringaren i Notre Dame och Jul-trad-i-trion.

På Östgötateatern har Carina Söderman gjort Europapremiär i rollen som Alice i Familjen Addams samt Abbedissan i The sound of music. På Säffleoperan gjorde hon rollen som Miss Hannigan i Annie.

Vidare har Carina Söderman medverkat i uppsättningar på bl.a. Borås Stadsteater, Skillinge Teater, gästspelat på Stockholms Stadsteater, Folkteatern i Göteborg, Helsingborgs Stadsteater, Göteborgs Stadsteater och Smålands musik och teater i roller som Lena i Lena och Percy Präriehund av Jonas Gardell och Claire i Jungfruleken av Jean Genet. Hon har också turnerat med 123 SCHTUNK som clownen Sonja i deras version av Tjechovs Onkel Vanja.

På tv har Carina Söderman setts i bl.a. Poliser, Svaleskär och Olycksfågeln. På bio har hon synts i rollen som Rakel i filmen Cockpit och i den animerade filmen Märta Proppmätt ger hon röst åt guldfisken i titelrollen.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen