Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Carl Ackerfeldt

Svensk/australiensiska barytonen Carl Ackerfeldt studerade dirigering på Kungliga Musikhögskolan innan han bytte spår och styrde mot en karriär som sångsolist, och tog sedermera examen i operasång på Operahögskolan i Stockholm i jan 2010.

På Kungliga Operan har han sjungit roller som Olivier i ”Capriccio", Sonora i "Flickan från Västern", Cristiano i ”Maskeradbalen" och Papageno i ”Trollflöjten", en roll han också gjort på Malmö Opera, Drottningholms Slottsteater och Opera Nordfjord/Den Norske Opera. Bland andra roller han gjort kan nämnas Wolf i Hans Gefors ”Parken” och Pelle i ”Karlsson på taket" på Malmö Opera, Greven i "Figaros Bröllop" på Norrlandsoperan, Valentin i ”Faust" på Folkoperan, Yannakos i "The Greek Passion" på Wermland Opera, , Apollo i ”L’Orfeo" på Herrenhäuser Gärten Hannover, Sergeant Albert i "Det går an” och Poeten i ”En turk i Italien- i huvudet på en poet" på Läckö Slottsteater m m.

Han är även flitigt anlitad som solist på konsertestraden, i verk som Carmina Burana, Förklädd Gud, Brahms Requiem, Bach- och Händeloratorier m m, och har gästat scener som Berwaldhallen, Göteborgs Konserthus, Malmö Live, Malmö Konserthus,och De Geerhallen Norrköping, under dirigenter som Herbert Blomstedt, Daniel Harding, Kent Nagano m m.

Carl återkommer till Göteborg i maj, som solist i Faurés Requiem på Göteborgs Konserthus tillsammans med Göteborgs Symfoniker.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen