Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 31 mars 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Carolina Sandgren

Carolina Sandgren, sopran, är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan i Stockholm. Hon debuterade 1993 mot barytonen Ingvar Wixell i rollerna Nannetta i Falstaff och Gilda i Rigoletto.

Carolina Sandgren har sjungit ett femtiotal roller både som solist internationellt och på GöteborgsOperan, såsom nyligen Freia i Rhenguldet och Nedda i Pagliacci, vidare Chrysothemis i Elektra, Kontanze och Blondchen i Enleveringen ur seraljen, Donna Elvira och Zerlina i Don Giovanni, Susanna, Grevinnan och Marcelina i Figaros bröllop, Nella i Gianni Schicchi, Floria Tosca i Tosca, Rosa-Linda i Läderlappen, Angéle Didier i Greven av Luxemburg, Valencienne i Glada änkan, Syster Constance i Karmelitsystrarna, Oscar i Maskeradbalen, Kunigunda i Candide, Antonia i Hoffmanns äventyr, Alice Ford i Falstaff, Andra damen och Pamina i Trollflöjten, Musetta i La bohème, Tatjana i Eugen Onegin, Aksinja i Lady Macbeth från Mzensk, Violetta Valéry i La traviata, Gertrude i Hans och Greta och Fru Mozart.

Carolina Sandgren har gästat bl. a. Kungliga Operan, Drottningholms Slottsteater, Malmö Opera, Det Kongelige Opera i Köpenhamn, Welsh National Opera samt Nationaloperorna i Prag, Weimar och Essen.

Hon är också återkommande solist med bl.a. Sankt Petersburgfilharmonin och Göteborgs Symfoniker. Tillsammans med Göteborg Wind Orchestra och med Magnus Rosén band turnerade hon i Kina 2013. Carolina Sandgren har gjort flera cd-, dvd- och tv-inspelningar med bland annat Glada änkan och Läderlappen.

Carolina Sandgren har belönats med Göteborgs Stads förtjänsttecken.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen