Vårens föreställningar är inställda
Biljettkassa, lunchrestaurang och Sommarverandan håller tills vidare öppet med begränsade öppettider.

Läs informationen här

Om oss

Cathrine Winnes

Cathrine Winnes är en norsk dirigent utbildad i musikpedagogik och klassisk saxofon vid Norges Musikhögskola (2000) och dirigering vid Kungliga Musikhögskolan (2002) och vid Norges Musikhögskola (2004). Hon är också konstnärlig ledare för Universitetets Symfoniorkester Oslo och sedan 2008 är hon anställd vid Norges Musikhögskola som universitetslektor i dirigering. Cathrine Winnes har också en diplomutbildning i dirigering från Norges Musikhögskola.

Hon har dirigerat flera av de professionella orkestrarna i Norge, däribland Oslo filharmoniska orkester, Kringkastingsorkestret, Trondheims symfoniorkester, Tromsø Symfoniorkester och samtliga norska professionella militärorkestrar. Hon har varit gästdirigent i Odense Symfoniorkester, Helsingborgs Symfoniorkester, Estlands Nationaloperas orkester och Östgöta Blåsarsymfoniker där hon är chefsdirigent. Hon är också chefdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna i Stockholm.

Winnes har varit dirigent och presentatör i en NRK:s serie om Dmitri Sjostakovitj. I ytterligare en tv-produktion uppmärksammade hon, tillsammans med Kristiansands Symfoniorkester, hundraårsminnet av kvinnors rösträtt i Norge. Cathrine Winnes intresse för nutida musik har lett till att hon dirigerat ett antal såväl Skandinaviska- som världspremiärer. Hon dirigerade gruppen KammarensenmbleNs i en SVT-sändning och 2015 var hon dirigent för premiären av Cecilie Ores opera Adam och Eva vid Bergens Internationella festival och på Ultimafestivalen i Oslo. Tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester och Naxos har hon givit ut en skiva med musik av Klas Backman.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen