Om oss

Charlotta Larsson

CHARLOTTA LARSSON, sopran är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och debuterade 1993 på Folkoperan som Liù i Turandot och året efter sjöng hon Pamina i Trollflöjten på Stora Teatern. Säsongen 1994/95 var hon engagerad vid Kungliga Operan i Stockholm, bl a för rollen som Mimì i La Bohème. Därefter följde Desdemona i Otello på Folkoperan och titelrollen i Syster Angelica på Norrlandsoperan. Vidare Ilia i Idomeneo och Mimì i La Bohème på Den Norske Opera och Donna Anna i Don Giovanni på Norrlandsoperan. På Folkoperan har hon också sjungit Mimì i La Bohème, Violetta i La Traviata samt Micaëla i Carmen vid Folkoperans gästspel i New York 2000.

Sedan 2001 har Charlotta Larsson framträtt i en rad roller vid Malmö Opera som Tatjana i Eugen Onegin, Donna Anna i Don Giovanni, titelrollen i La Traviata, Echo i Ariadne på Naxos, Desdemona i Othello, Mimì i La Bohème, den kvinnliga huvudrollen i John Adams El Nino, som hon även gjort vid Den Norske Opera, samt Grevinnan i Figaros bröllop. Hon har också gästat Det Kongelige Teater i Köpenhamn i rollen som Mimì i La Bohème som sändes i dansk tv.

Bland hennes senaste uppdrag är titelrollen i operan Vanessa av Samuel Barber i Malmö, Giorgetta i Puccinis Il Tabarro vid operafestivalen Opera på Skäret, Madame Lidoine i Karmelitsystrarna på Malmö Opera samt Marguerite i Gounods Faust och Madama Butterfly, båda på Folkoperan.

På GöteborgsOperan sjöng Charlotta Larsson Violetta i La Traviata (2007). Hon har också framträtt med de ledande orkestrarna i Sverige och har gjort flera skivinspelningar.

Nyligen tilldelades Charlotta Larsson utmärkelsen Litteris et artibus.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen