Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Christina Björklund

Christina Björklund tillträdde som GöteborgsOperans vd i september 2017.

Hon hade en bakgrund som både hotellchef och marknadschef när hon 2010 utsågs till vd för Hallpressens dotterbolag Västgöta Tidningar. Tre år senare blev hon vd och koncernchef för Hallpressen AB, med ca 500 anställda på 30 orter. Närmast tillträdandet som verkställande direktör för GöteborgsOperan kom hon från ett uppdrag som vice vd och operativ chef för möbeldesignföretaget Offecct.

Avgörande för GöteborgsOperans styrelses val av Christina Björklund till posten var hennes erfarenhet av att leda komplexa organisationer, kunskap om regionen, hennes affärsledarskap, att hon är en närvarande och synlig chef samt hennes kulturintresse och brinnande engagemang.

Christina Björklund är född och uppvuxen i Skövde, utbildad i Lund och har tidigare arbetat i både Stockholm och Göteborg. Efter många år i Hjo är hon i dag bosatt i Göteborg.

E-post: christina.bjorklund@opera.se
Tfn. 031-10 80 15

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen