Om oss

Christopher Wollter

Christopher Wollter har sedan studierna vid Teaterhögskolan i Göteborg arbetat både som sångare och skådespelare. På GöteborgsOperan har han tidigare gjort Chris i Miss Saigon, Marius i Les Misérables, Riff i West Side Story, Magaldi i GöteborgsOperans uppsättning av Evita på Cirkus i Stockholm och senast Jamie i The Last Five Years.

I Malmö Operas regi har han gjort huvudroller i Miss Saigon, Zorba, Lasse Åbergs Banankontakt samt Carmen. På Stockholms Stadsteater debuterade Christopher som Perchik i Spelman på taket och gjorde huvudrollen som Gilbert i Garbo och Gilbert. På Vasateatern sjöng han Brel - rakt in i hjärtat och Lars Forssell-hyllningen Snurra min jord. På Oscarsteatern har man sett honom som Freddy i My Fair Lady där han ett 30-tal gånger även gjorde Professor Higgins när han hoppade in för Tommy Körberg.

Som skådespelare har vi på Dramaten bl a kunnat se Christopher i Petter och Lotta och Den stora landsvägen samt i pjäsen Three Days of Rain på Teater Playhouse och i Vem är rädd för Virgina Woolf på Lorensbergsteatern. Senaste skådespelaruppdraget var som Fritiof i Martina Montelius Elda! Elda! Elda! på Teater Brunsgatan fyra där han i höst även har premiär på sin egenskrivna monolog Göran och Kärleken.

På TV och film har vi sett honom i SVT:s dramaserie Häxdansen, När mörkret faller, En enkel till Antibes, Jagat vittne, Lyckliga jävel och som programledare i SVT:s barnserie Piraterna. Han är aktuell i Anna Odells kommande långfilm.

Som solist har Christopher bl a medverkat i SVT:s Trettondagskonsert med Radiosymfonikerna i Berwaldhallen och är i höst aktuell med konsertföreställnigen Piaf och Brel - sparven och rebellen tillsammans med Blåsarsymfonikerna.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen