Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 28 februari 2021. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Clive Bayley

Clive Bayley, bas, är född i Manchester och sjunger på de främsta operahusen med en bred repertoar som omfattar Monteverdi, Händel, Mozart, Verdi, Puccini, Alban Berg, Benjamin Britten, Birtwistle, Richard Wagner och Ligeti. Första gången han gästade GöteborgsOperan var 2012, då som Claggart i Billy Budd.

Han gjorde sin debut på Royal Opera Covent Garden, där han sedan dess sjungit i bl.a världspremiären av Harrison Birtwistles Gawain och gjort roller som Biterolf i Tannhäuser, Colline i La Bohème, Hans Foltz i Mästersångarna i Nürnberg, Carbon i Cyrano de Bergerac, Thoas i Iphigénie en Tauride, Sylvano i La Calisto och Hunding i Valkyrian.

2014 gjorde han sin debut på Metropolitan Opera i New York i rollen som Doktorn i Wozzeck.

Clive Bailey har också sjungit roller som Il Commendatore i Don Giovanni på operan i Bergen, Fafner i Rhenguldet med Hallé Orchestra i Manchester, Publio i Clemenza di Tito på Glyndebourne Festival Opera, Filippo II i Don Carlos på Grange Park Opera, Dansker i Billy Budd i Madrid och Astradomors i Det stora makabret i San Francisco och titelrollen Don Quijote på Grange Park Opera, samt en mängd roller vid English National Opera och Opera North.

Bland hans inspelningar för Chandos kan nämnas Gaetano Donizettis Les Martyrs med Opera Rara och Orchestra of the Age of Enlightenment samt Hunding i Valkyrian och Storinkvisitorn i Don Carlos (scenen i Kungens arbetsrum) med Hallé Orchestra under ledning av Mark Elder 2016.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen