Alla föreställningar i augusti och september är inställda
För att förhindra smittspridningen av det nya coronaviruset ställer vi in all publik verksamhet fram till och med 30 september.

Läs mer

Om oss

Conny Thimander

Conny Thimander, tenor, har en masterutbildning från Operahögskolan i Stockholm.

På GöteborgsOperan har han tidigare sjungit En dansmästare och Scaramuccio i Ariadne på Naxos.

På Kungliga Operan har han sjungit Tamino i Trollflöjten, Pong i Turandot, Remendado i Carmen, Lillebror i Karlsson på taket och Tenoren i Capriccio. På Deutsche Oper am Rhein har han sjungit Niko i Gegen die Wand, Trotteltroll i Die Schneekönigin och Mond i Vom Mädchen, das nicht schlafen wollte – en roll han sedan fick förnyat förtroende med på Theater Bonn.

Bland övriga engagemang kan nämnas Ferrando i Così fan tutte på Jyske Opera, Lindoro i en ungdomsadaption av Italienskan i Alger på Festspielhaus Baden-Baden, Min bror är Don Juan på gästspel via Kungliga operan på Nationaltheater Mannheim, Cantante i Il Dragone in gabbia på Piccolo Regio vid Turinoperan, Demo i Il Giasone och Pastore i L’Orfeo på Drottningholms Slottsteater samt Den tjocke polismannen i Silversjön på Folkoperan. 2017 var han anställd på Malmö Opera, där han gjorde Högkomiker Sandon i operan Aniara, som sändes i SVT samt Goro i Malmö Operas turnéversion av Madame Butterfly.

Conny Thimander är även verksam som solist i konsert- och oratoriesammanhang och har sjungit med orkestrar som Sveriges Radios Symfoniorkester, Tokyo Metropolitan Symphony Orchestra, Malmö Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Musica Vitae, REbaroque och Aalborg Symfoniorkester. Han har även belönats med Svenska Wagnersällskapets Bayreuth-stipendium.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen