Om oss

Conor Murphy

Conor Murphy, scenografi och kostymdesign är utbildad vid Wimbledon School of Art och kompletterade sedan med en MA i scenografi i Utrecht. Operor han designat är bl a Orphée et Eurydice och Powder Her Face för Royal Opera House, Covent Garden, La clemenza di Tito för Opera North, Lohengrin för Kungliga Operan i Stockholm, The Turn of the Screw för Nationale Reisopera, Rucklarens väg för Angers-Nantes Opéra, The Rape of Lucretia för Opera Vlaanderen, Salome för Opéra National de Montpellier, Trollflöjten och Lohengrin för Nationaloperan i Sydkorea och världspremiären av Wake av Klaas de Vries för Nationale Reisopera, Facing Goya av Michael Nyman i Santiago de Compostela, Die Versicherung av Jan Müller-Wieland i Darmstadt och The Country of the Blind av Mark-Anthony Turnage för ENO Contemporary Opera Studio.

Han har designat teaterproduktioner för bland annat Abbey Theatre i Dublin, Bristol Old Vic, Royal Exchange Theatre och West Yorkshire Playhouse.

Hans dansdesign inkluderar Tomorrow och Labyrinth of Love för Rambert, Carmen och Giselle för Donlon Dance Company och De fyra årstiderna för Birmingham Royal Ballet.

Conor Murphy belönades med bronsmedalj för "Exceptional achievement across all categories" i samband med utställningen World Stage Design 2013 i Cardiff.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen