Bästa publik
GöteborgsOperans fysiska salonger är stängda fram t.o.m. 8 januari. Detta gäller även restaurang, café och barer. Vi ses i de digitala salongerna! Läs mer

Om oss

Daniel Brenna

Daniel Brenna är en amerikansk tenor, eftertraktad i rollen som Siegfried i Wagners Ringcykel, en roll han har sjungit på San Francisco Opera, Washington National Opera, operorna i Stuttgart och Karlsruhe Wagnerdagarna i Budapest, med Hong Kong och Odense filharmoniska orkestrar, på Opéra de Dijon samt i en specialversion av Ringen på Theater an der Wien. Hans internationella karriär har bl.a fört honom till Metropolitan Opera i New York, La Scala di Milano, Oper House Zürich, State Opera Munich, Deutsche Oper Berlin, till Amsterdam, Bilbao, Nancy och Salzburg Festival.

Här har han hörts i roller som Desportes i Zimmermanns Die Soldaten, Laca i Jenufa, Alwa i Lulu, Den falske Dmitrij i Boris Godunov , Boris in Katja Kabanowa, Tambourmajoren i Wozzeck, Siegmund i Valkyrian, Herodes i Salome och Eisenstein i Läderlappen. Daniel har arbetet med dirigenter och regissörer som Christoph von Dohnányi, Kirill Petrenko, Seji Ozawa, Daniel Harding, Ingo Metzmacher, Ádám Fischer, Michael Schoenwandt, Jaap van Zweden, Achim Freyer, Alvis Hermanis, Andreas Baesler, Peter Konwitschny, William Kentridge och Francesca Zambello.

Kommande projekt innefattar Parsifal, Siegfried och Tambourmajor på Grand Théâtre de Genève, Opéra de Monte Carlo samt på Finlands nationalopera.

Kontakta oss

Christina Nilssons Gata, 411 04 Göteborg
Telefon (växel) 031–10 80 00
Biljettkassa och restaurang 031–13 13 00

Följ oss:

GöteborgsOperan – en del av En del av Västra Götalandsregionen